Fodbold skal hjælpe med integration

I Dianalund skal fodbold danne nye venskaber mellem lokale borgere og flygtninge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag den 29. maj gennemføres det første af i alt fem fodbold-events landet over, ”Fodbold for Venskaber”, der skal skabe en lokal platform for mødet mellem beboerne på asylcentrene og lokalbefolkningen. Initiativet er iværksat af Ungdommens Røde Kors med støtte fra Carlsberg Sportsfond i samarbejde med Play31, Røde Kors og Spillerforeningen, og det foregår i Dianalund. Det skriver Ungdommen Røde Kors i en pressemeddelelse.

- Med Fodbold for Venskaber ønsker Ungdommens Røde Kors at afprøve nye måder at arbejde med integrering af lokalsamfundene i asylarbejdet, siger Anders Folmer Buhelt, direktør i Ungdommens Røde Kors.

Fodbold for Venskaber vil involvere beboerne fra Røde Kors asylcentrene i byerne med fokus på børn i alderen 6-17 år. Forældrene til børnene vil også blive inviteret og involveret i projektet gennem workshops i forbindelse med arrangementerne.

Ifølge adjunkt ved Institut for Idræt & Ernæring ved Københavns Universitet, Glen Nielsen kan projektet vise sig at være en rigtig god investering.

- Holdspilaktiviteters høje grad af socialt samspil og gensidig afhængighed kan have betydning for deltagernes involvering i såvel et fodboldhold som i den lokale forening. Eksempelvis tyder en nyere dansk undersøgelse på at særligt holdidrætsgrene som fodbold og håndbold er fremmende for medlemmernes sociale integration og deltagelse i forskellige sider af foreningslivet sammenlignet med individuelle idrætsgrene som eksempelvis cykling, tennis og gymnastik, siger Glen Nielsen.

 

Fodbold for Venskaber har tre sammenhængende formål:

● Nedbryde berøringsangsten og fordommene hos lokalbefolkningen såvel som blandt beboerne på asylcentrene
● At skabe grobund for nye kontakter og venskaber
● At børn i Røde Kors’ asylcentre etablerer positive fællesskaber via holdsport – både internt men også til børn i de lokale idrætsforeninger.

 

 


Nyhedsoverblik