Flertal i Folketinget siger nej tak til DFs forslag om overvågning

Der var indtil videre ikke flertal for DFs forslag om at oprette en digital platform, som borgere kan indsende fotos og overvågningsoptagelser til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skal være lettere at dele overvågningsbilleder af lovovertrædelser med hinanden. Det mener Dansk Folkeparti.

Og tirsdag førstebehandlede Folketinget netop et lovforslag fra Dansk Folkeparti om, at der skal oprettes en digital platform, som borgerne kan indsende billeder og overvågningsoptagelser til.

Men det er der altså ikke flertal for i Folketinget. 

- Der er rigtig mange private, der bliver udsat for forbrydelser, som har nogle rigtig gode optagelser af den eller de personer, der har gjort det, og der er det et erklæret mål fra vores side, at vi vil have et større brug af de her billeder, så vi kan få stillet nogle af dem, der gør andre fortræd til ansvar, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til TV ØST. 

- Og det er det, vi har kæmpet for i dag og man må bare sige, at det er altså ikke noget, et stort flertal i Folketinget er åbne overfor, desværre. 

Sympati er gratis

Der er mange, der godt kan forstå, hvorfor I vil have det frem, men de vil måske gerne have, at det er politiet, der siger god for, at det skal lægges ud - hvad tænker du om det?

- Jeg tager det egentlig med ophøjet sindsro, det som de andre siger. Sympati er gratis, så den sympati, de har over for de borgere, det går ud over, den synes jeg jo, at man skal vise gennem lovgivning, lyder det fra Peter Kofoed. 

- Hvis man har sympati, må det medføre ny lovgivning og så må det medføre, at der skal ske noget på det her område. 

Anerkender du ikke, at der er god ræson i, at det er politiet, der kan bestemme, om der er noget, der kan lægges ud eller ej? 

- Vi har jo fremlagt flere forskellige modeller på, hvordan det her skal gøres. Én, hvor vi sat det meget fri for halvandet år siden, som ingen andre partier ville stemme for. Og så det, vi har fremsat nu, hvor det stadig er politiet, der har foden på bremsen i forhold til, hvilke sager og billeder, der skal offentliggøres, siger Peter Kofoed.

Risikere man ikke at hænge nogle forkerte ud? 

- I Danmark er der alt for mange, der går fri, fordi politiet ikke får fingrene i dem. 

S: Frygter uskyldige bliver hængt ud

Rikke Andersen
Læs også
DF: Efterlyste blottere skal have deres foto på Facebook
Rikke Andersen
Læs også
DF: Efterlyste blottere skal have deres foto på Facebook

Og det er netop frygten for at hænge de forkerte ud, der gør, at blandt andre Socialdemokratiet ikke stemmer for Dansk Folkepartis forslag.

- Vi frygter, at man kan stå i en situation, hvor der er folk, der er uskyldige, som bliver udstillet på internettet. Det er det, vi sikrer, når politiet er inde over, at det bliver gjort på en ordentlig måde, siger socialdemokraten, Kaare Dybvad. 

- Det er en politiopgave at lave efterforskninger, og problemet med Dansk Folkeparties forslag er, at man kan lægge et billede op, uden at politiet har godkendt det, og det er altså en præmis for os, at polititet har været inde over og godkendt det. 


Nyhedsoverblik