Flere fødsler på private klinikker

Flere gravide i Region Sjælland vælger at føde på en privat fødeklinik frem for på det offentlige hospital.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De seneste tre år har det været muligt for de gravide i Region Sjælland helt gratis at vælge det private alternativ. 

En af dem som har benyttet sig af tilbudet er Anette Johnsen fra Slagelse. For ti uger siden blev hun mor til lille Sofia. Fødslen foregik på den private fødeklinik Storkereden i Slagelse.

- Her er sådan nogle hjemlige omgivelser, det kunne ligeså godt være hjemme ved en selv, og så bliver man jo bare tryg, og specielt ved den første fødsel vil man gerne føle sig tryg, forklarer hun.   

Nye klinikker

I løbet af det sidste år er antallet af fødsler på regionens private fødeklinikker steget med 35 procent.  

Faktisk går det så godt, at fødeklinikken Storkereden netop har åbnet en tredje klinik i Holbæk:  

- Det er bare et rigtigt godt tilbud til dem, der er helt normale, og som ønsker en anden slags fødsel, en alternativ fødsel, siger Louise Zielinski, som er indehaver af Storkereden. 

Mulighed for frit at vælge

Det koster regionen 19.000 kroner per fødende kvinde, men de penge er givet godt ud, mener regionsrådsformand Jens Stenbæk.

- Vi synes, at en fødsel, som er sådan en stor oplevelse, der skal man have muligheden for at vælge de rammer, man er mest tryg i , nogle synes, det er trygt at føde på et sygehus, andre synes måske, at det er på en privat fødeklinik, og det er den valgfrihed, som vi gerne vil give de fødende, siger han.  

Anette Johnsen er ikke i tvivl hvad hun er mest tryg ved, hvis hun skal have flere børn, bliver det også i Storkereden:

- Man hører så mange ting på hospitaler og sygehuse, der er ikke tid til os, og det er der bare her, så det er bare dejligt, fastslår hun. 

Indtil videre er Region Sjælland den eneste region i landet som tilbyder at betale for en fødsel på en privat fødeklinik.


Nyhedsoverblik