Finansministeren: Den nye Storstrømsbro er færdig i 2022

Efter mødet med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fredag, melder ministeren nu ud, at han bakker op om en færdigbygget Storstrømsbro i 2022.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu er der godt nyt til alle pendlere.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), bakker nu op om, at den nye Storstrømsbro, der forbinder Falster og Sjælland via Masnedø, står færdig i 2022 – altså to år før tid. Det er resultatet af en delaftale mellem regeringen og partierne bag Togfonden.

- Jeg er meget tilfreds med, at har fået en bred politisk aftale, som sikrer, at vi nu kommer i gang med at få etableret en ny Storstrømsbro, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Broen skal erstatte den gamle Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster, og som er begyndt at slå revner. Byggeriet går allerede i gang 2017.

Den nye bro kommer til at koste omkring fire milliarder kroner.

Glad borgmester

Nyheden om Storstrømsbroen vakte stor glæde hos Guldborgsunds borgmester.

- Det er så vigtig en beslutning, forligspartierne har taget om byggeriet af en ny Storstrømsbro. Vi har virkelig ventet på det her og kæmpet for det her på Lolland-Falster. De omkring 10.000 underskrifter, der er indsamlet, vidner jo også om, at det er vigtigt for befolkningen på Lolland-Falster, siger John Brædder (Guldborgsundlisten)

Selvom det er gode nyheder, så så borgmesteren gerne, at broen stod færdig endnu tidligere.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne havde set broen stå færdig langt tidligere, men når det ikke var muligt, så er det her den bedste løsning. Det er helt afgørende for pendlerne, for den internationale togtrafik og for investeringslysten på Lolland-Falster. Jeg vil i den grad glæde mig til at køre over broen i 2022. Det er en god dag i dag, siger han. 


Nyhedsoverblik