Femern-aftale modtages med skepsis

Den nye Femern-aftale vakte fredag jubel blandt lokalpolitikere og interesseorganisationer. Men på vores facebookside var modtagelsen mere kølig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- I år 2028 og det vil koste over 52,6 millarder kroner, er de fuldstændig blæst oppe i knoppen, skriver Tommy Arnholtz på facebook.

- Man har solgt skindet før bjørnen er skudt. Tyskerne har endnu ikke godkendt deres del, lyder det fra Frank Skov.

Der var ikke meget glæde at spore blandt TV ØSTs facebookbrugere i forlængelse af folketingets beslutning om at fortsætte arbejdet med at opføre Femern-forbindelsen.

Flere brugere udtrykte utilfredshed med prisen på de 52,6 milliarder kroner samt skepsis over det faktum, at der fortsat mangler en tysk godkendelse af projektet.

Opførelsen kan trække ud

Gravearbejdet under Femern Bælt kan nemlig først begynde, når de tyske myndigheder har sagt god for den faste forbindelse. Og det kan trække ud.

For der er givet 3000 tyske indsigelser mod projektet, og når - eller hvis - det bliver godkendt, ventes to års retssager at følge i Tyskland.

Aftale fejret med bobler

Mens aftalen fik en kølig modtagelse af vores facebookbrugere, så blev boblerne fundet frem, hos Femern Belt Development på Råhavegård ved Holeby fredag eftermiddag.

Glæden over, at det store byggeprojekt nu er rykket et helt afgørende skridt nærmere, var stor.

- Det er en fantastisk stor dag for femern-projektet, nu er det endelig blevet besluttet, at der skal laves nogle kontrakter, og det er besluttet, at vi skal gennemføre et projekt indenfor de første to til fire år, og det har vi ventet på utrolig længe, lød det fra formanden for Femern Belt Development, Svend Erik Hovmand.

Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (Soc.dem.) deltog også i festlighederne. 

- Det er en dag, vi har ventet på, i 20 år, og nu ser det ud til, at der er ved næsten at være sat en dato på, sagde han.

Hvis alt går op i en højere enhed, ventes Femern-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland at blive åbnet i 2028.


Nyhedsoverblik