Fem tip til weekenden: Menneskets historie og deres liv

Guiden har udvalgt en håndfuld arrangementer til weekenden 30. og 31. juli, hvor du kan fordybe dig i mennesker og deres liv på særlige steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til weekenden har Guiden udvalgt en række steder, hvor du gennem fortællinger, guidede ture og musik kan vende blikket lidt indad og mærke fortiden og nutiden og det levede liv, lige dér hvor du er. 

Alle arrangementer er med i Guiden. Her kan du også se, hvordan du tilføjer dine arrangementer.

Jættestuekoncert i Odsherred
 

Jættestuekoncert med Hanne Methling
Jættestuekoncert med Hanne Methling Foto: B-Joe Johansen

Kom til koncert inde i en 5000 år gammel jættestue i Odsherred. Hanne Methling tager dig med ind i Troldstuerne og fortæller og synger om stenaldermenneskenes liv, åndemanerne, urokserne og flinthuggerne. Historierne er baseret på arkæologiske fund og forskning. Der er koncerter både fredag og lørdag.
Læs mere om arrangementet i Guiden

Koncert i Sindssygehospitalets skovkapel i Nykøbing Sjælland
 

Sindssygehospitalets skovkapel i Nykøbing S
Sindssygehospitalets skovkapel i Nykøbing S Foto: Geopark Odsherred

Det tidligere Sindssygehospitals fredede skovkapel er stedet, hvor du søndag eftermiddag kan høre en række lokale musikeres SindssygeSange. Tidligere patienter vækkes til live i en stemningsfuld koncert, og teksterne er inspireret af dokumenter, postkort og anekdoter fra livet på hospitalet. Koncerten er søndag kl. 14.
Læs mere om arrangementet i Guiden

Rundvisning på Holsteinborg Slot ved Rude
 

Holsteinborg Slot
Holsteinborg Slot Foto: Holsteinborg Slot

Søndag kan du komme med på rundvisning på Holsteinborg Slot. Slottets ældste del er fra 1590érne og på turen vil du høre om både bygningerne, renæssanceanlægget omkring slottet og ejerne og deres liv. Også til barokkirken og H.C. Andersens stuer bliver åbnet. Der er rundvisning kl. 12 og kl. 13.30. 
Læs mere om arrangementet i Guiden

Odsherreds Teaters forestilling: ”Velkommen til Twin Peaks”
 

Odsherred Teaters forestilling
Odsherred Teaters forestilling Foto: Søren Meisner

"Velkommen til Twin Peaks" er visuelt landskabsteater baseret på TV-serien af samme navn. Men her er der ikke noget mord, der skal opklares, i stedet handler det om fordomme og de fremmede, og måske er tingene ikke som du tror. Du køres rundt i bil af lokale borgere og møder virkelige mennesker og deres historier.  Forestillingen spiller 28. til 31. juli og igen fire dage i august.
Læs mere om arrangementet i Guiden.

Postbåden og dens førere, Nakskov
 

Postbåden Vesta
Postbåden Vesta Foto: Postbåden Vesta

I Nakskov kan du høre et foredrag om postbåden Vesta fra 1924, som stadig sejler på Nakskov Fjord. Foredraget handler ikke mindst om de seks tidligere postbådsførere. Foredragsholder er den nuværende fører, Otto Paludan. Det er søndag kl. 13, og det er gratis.
Læs mere om arrangementet i Guiden
 

I kalenderen Guiden kan du finde mange flere arrangementer.


Nyhedsoverblik