Faxe har for mange tykke børn

I Faxe Kommune har man taget initiativ til tre nye tilbud, der skal minimere antallet af overvægtige børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvert sjette barn i Faxe Kommune er overvægtigt. Det vil kommunen nu lave om på, og derfor har de taget initiativ til tre nye tilbud, der skal få antallet af overvægtige ned.

- Vi har omkring 800 overvægtige børn. Nogle af dem går til idrætstilbud, men andre føler ikke, de kan følge med på niveauet i fodboldklubben eller vil vise sig i svømmehallen. De har formentlig mindre kondi, så de kommer til at dyrke motion med nogle, der er ligesom dem selv, siger konsulent i Faxe Kommune, Anne Rosell Holt til TV ØST.

quote Det vigtigste er, at de kommer i form til at starte med.

Anne Rosell Holt, Faxe Kommune

Faxe Kommune har forsøgt at sprede tilbuddene ud til forskellige byer, så flest mulig kan få glæde af tilbuddene. De har indledt samarbejde med Karise Idrætsklub, Haslev Gymnastik Forening og Key2Fiteness i Faxe. Her er det klubbernes opgave at levere træningen, mens det er kommunens opgave at markedsføre og rekruttere tilbuddene.

Undervejs vil kommunen desuden være i dialog med sundhedsplejerskerne på skolerne og orientere sygehusene i Holbæk og Næstved.

Inaktive børn

I første omgang er det væsentligt for kommunen at få inaktive børn i gang.

- Det gør ikke så meget, at de er overvægtige. Det vigtigste er, at de kommer i form til at starte med, siger hun.

I kommunen vil man forsøge med mindre hold, så børnene kan føle sig mere trygge. 

Sammenligner med nabokommuner

Tanker om det nye initiativ blev sat i gang, efter at man i Faxe sammenlignede sig med kommunerne i nabolaget. Her fandt de ud af, at eksempelvis børn fra årgang 2005 lå i den høje ende, idet der er 15-17 procent overvægtige i kommunen. I andre kommuner ligger tallet væsentligt under.

- Vi er en af de tykkeste kommuner i landet. Vi er også i den høje ende med de voksne, så vi prøver at gøre noget særligt og lave motionshold for både børn og voksne, siger Anne Rosell Holt.

De nye hold starter op i september, og du kan læse mere på Faxe Kommunes hjemmeside.


Nyhedsoverblik