Fars løbeture gavner handicappet datter

I Holbæk har en far taget sin handicappede datter med på de ugentlige løbeture. De giver hende et pusterum fra hendes handicap.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden september har Rasmus Nielsen fra Holbæk løbetrænet, men ikke alene. Han har taget sin snart 3-årige datter Vilde Nielsen med på de ugentlige løbeture af en særlig grund.

Vilde Nielsen har Rett Syndrom, hvilket er en medfødt genfejl, som gør, at hun ikke kan kontrollere sine hænder og fødder eller gå og tale.

Men nu har løbeturene vist sig at have en gavnlig effekt på hendes handicap.

- Vi gør det for at få noget dejlig far-datter-tid sammen, og så får hun det bedre af det. Hun slipper af med sine håndstereotypier og de andre ting, som hun gør anderleders i hverdagen, fortæller Rasmus Nielsen.

Lige nu træner de op til en halvmarathon, som de sammen skal gennemføre til søndagens TV ØST-løb. Det sker med deres, lille nystartede forening Team Vilde i ryggen.

- Vi vil gerne vise med foreningen, at selvom man er handikappet og  ser det lidt anderledes ud end andre normale, så kan man sagtens være med til at dyrke sport, siger Rasmus Nilesen,

Siden Rasmus Nielsen begyndte løbetræningen, har han tabt sig 18 kilo.


Nyhedsoverblik