Færgen M/F Berlin slår rekord

Fredag sejledede Scandlines’ nye hybridfærge, M/F Berlin, med det højeste antal personbiler nogensinde på én afgang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da hybridfærgen M/F Berlin fredag klokken 9:00 lagde fra Gedser havn, var den fyldt til sidste meter:

Hele 233 personbiler, 2 mobile homes, 11 campingvogne, 5 busser og 20 lastbiler fyldte de to vogndæk op, og i alt 1.079 passagerer var med. Og det er altså en ny rekord.

Det skriver Scandlines i en pressemeddelelse.  

- Vi glæder os over, at vi med den nye færge kan tømme pladsen og dermed imødekomme efterspørgslen. Mange danskere har fået øjnene op for, at man kan spare 170 km ved at tage denne rute, hvis man skal til for eksempel Berlin, Wien eller Prag, siger Anette Ustrup Svensen, Communications Manager i Scandlines.

Scandlines’ nye hybridfærge gik, efter flere års forsinkelse, i drift den 23. maj 2016. Med indsættelsen af M/F Berlin har Scandlines udvidet sejlplanen, så der er afgang hver anden time fra både Gedser og Rostock.

Ny færge til efteråret 

M/F Berlin er den første af to nye hybridfærger til ruten Gedser-Rostock. Søsterskibet M/F Copenhagen forventes indsat til efteråret, hvor den overtager M/F Kronprins Frederiks plads i sejlplanen. Scandlines har dog besluttet at beholde M/F Kronprins Frederik og benytte den som afløserfærge på både Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Med en ekstra færge, der kan indsættes på begge ruter, sikres såvel den samlede kapacitet som stabiliteten i sejlplanerne.

De nye færger repræsenterer en investering på mere end 1 milliard danske kroner per skib og skal sammen med udvidelse af havneanlæg og Scandlines’ BorderShop i Rostock fuldende rederiets strategiske fokus på at udbygge den centrale og østeuropæiske transportkorridor mellem Skandinavien og det europæiske fastland.


Nyhedsoverblik