Fælles opråb fra Stevns: Giv os de overskydende penge til en statsvej

En bred vifte af partier i Stevns Kommune håber at få fingrene i overskydende midler fra Silkeborgmotorvejen, som blev langt billigere end ventet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en stor historie, da Vejdirektoratet tidligere på ugen sendte en kæmpe pose penge retur til politikerne, efter Silkeborgmotorvejen blev markant billigere at bygge end ventet.

Helt konkret blev afsat 5,5 milliarder kroner til projektet, men da byggeriet var færdigt, lød regningen på knap 4,1 milliarder kroner. Derfor er der sendt 1,4 milliarder kroner tilbage til statskassen.

Og nu øjner en bred vifte af partier i Stevns Kommune en god mulighed. De håber nemlig, at folketingspolitikerne vil afsætte en del af de overskydende midler til en ny statsvej fra motorvejsnettet til Stevns uden om Køge. En vej der vurderes til at koste 250 millioner kroner.

- Vejdirektoratet tilbageføre 1,4 milliarder kroner til statskassen, og vi vil gerne have, at man reserverer nogle penge til den statsvej, siger Steen S. Hansen (S), 2. viceborgmester i Stevns Kommune. 

Læs også
Borgmestre ønsker ny statsvej på Stevns
Læs også
Borgmestre ønsker ny statsvej på Stevns

- Man bliver nødt til at være offensiv

Det er partierne Socialdemokratiet, Radikale, Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten i kommunen, der står som afsender af brevet, som dumper ind hos de pågældende partiers trafikordfører på Christiansborg.

- Vi mener, vi udviser rettidig omhu. Man bliver jo nødt til at være offensiv, siger Steen S. Hansen.

Vejen uden om Køge har været et ønske siden 1970erne, og det er ifølge Steen S. Hansen nødvendigt for at fortsatte udvikling af Stevns, at der findes en løsning på trængselsproblemerne omkring Strandvejen i Køge, hvor der dagligt passerer cirka 20.000 trafikdøgnsbiler.

Vejdirektoratet har igangsat en forundersøgelse af en statsvej fra motorvejsnettet til Stevns uden om Køge.


Nyhedsoverblik