Erhvervsskole om droppede besparelser: Nu får vi arbejdsro

Regeringen og DF er enige om, at erhvervsskolerne ikke skal spare fra næste år. Det er en fantastisk nyhed, mener rektor på ZBC Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen og DF har i dag besluttet, at erhvervsskolerne fritages for omprioriteringsbidrag fra næste år.

Det betyder, at Erhvervsskolerne slipper for at skulle finde to procent besparelser årligt på driftsbudgettet, som det ellers var regeringens plan.

Det er en nyhed, der vækker glæde på erhvervsskolen ZBC (Zealand Business School) i Vordingborg hos rektor Ann Descroix.

quote Det er jo en fantastisk god nyhed. Vi har gået og håbet lidt på det

Ann Descroix, rektor ZBC Vordingborg

- Det er jo en fantastisk god nyhed. Vi har gået og håbet lidt på det. Der har været så meget diskussion omkring det fra elle mulige sider og meget kritik af det, fordi man på den ene side siger, at nu skal de unge begynde på erhvervsuddannelser, at vi skal styrke erhvervsuddannelserne, og på den anden side har man år efter år beskåret os fuldstændig systematisk, siger Ann Descroix til TV ØST.

Murer
Læs også
Arbejdsgiverforeninger: Stop af besparelser er ikke nok
Murer
Læs også
Arbejdsgiverforeninger: Stop af besparelser er ikke nok

Flere organisationer er enige om, at besparelserne har truet erhvervsskolerne, som i forvejen har haft svært ved at tiltrække elever.

- Fokus har været sløret, fordi man har været usikker på økonomien

- Derfor er det dejligt, at vi nu får noget arbejdsro til at gøre for det, vi egentlig skal, nemlig at sørge for, at det både er godt og attraktivt for de unge mennesker at styre hen imod erhvervsuddannelserne, siger rektor fra ZBC, Ann Descroix.

Tømrer
Læs også
Overblik:
Hovedpunkter i aftalen om erhvervsskolerne
Tømrer
Læs også
Overblik:
Hovedpunkter i aftalen om erhvervsskolerne

Dansk Folkeparti havde en fjernelse af omprioriteringsbidraget som et af sine hovedkrav inden forhandlingerne med regeringen. At de nu er blevet enige med regeringen, om at droppe besparelserne er af afgørende betydning, mener rektor i ZBC Vordingborg.

- I stedet for at have ro til at udvikle og tænke på studiemiljø og sikre ro omkring underviserne og deres arbejde, har man hele tiden tænkt på, om der nu kommer til at ske mere i forhold til besparelser. Fokus har været sløret, fordi man har været usikker på økonomien, og den ro der nu kommer på den side af sagen, det kan kun være godt.

quote Alle skal være med til at spare her i landet, men erhvervsuddannelserne er noget, alle er enig om, er vigtigt

Ann Descroix, rektor ZBC Vordingborg

- Vi har været med til at spare

Siden 2014 har erhvervsskolerne oplevet et elevfald på 19 procent. Det har betydet, at erhvervsskolerne på landsplan har mistet 1,2 milliarder kroner, alene på grund af aktivitetsnedgang.

Når nu der er færre, der søger ind på erhvervsuddannelserne, hvorfor skal i så ikke være med til at spare?

- Jeg tror, vi føler, vi har været med til at spare. Vi er meget ressourcebevidste i alt, hvad vi gør. Det vi gør er det, der er bedst for eleverne. Det er det eneste, vi er interesseret i. Alle skal være med til at spare her i landet, men erhvervsuddannelserne er noget, alle er enig om, er vigtigt. Vi mangler simpelthen kvalificerede arbejdskraft på rigtig mange områder. Det kan ikke blive ved, siger rektor Ann Descroix.

- Det er rigtigt, at der har været et fald i det antal elever, der har søgt erhvervsuddannelserne. Men det er primært de lidt ældre elever. Dem som kan gå ud og få arbejde, fordi vi er i en højkonjunktur, hvor der er meget ufaglært arbejde at få. Men de unge mennesker, som vi også meget gerne vil tiltrække, vil vi også gerne have en større del af fremover. Det kan vi måske arbejde mere på nu, hvor vi får styr på økonomien, siger hun.


Nyhedsoverblik