Elever strejker i Næstved

En 7. klasse har i dag strejket foran deres rektors kontor fordi deres klasse skal splittes op efter ferien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

7. e på Sjølundsskolen i Næstved kommer ikke til at blive til 8. e.  

Fra det kommende skoleår nedlægges klassen, og eleverne derfor bliver spredt ud i de syv 8. klasser. Det skriver Sjællandske.

Eleverne modtog beskeden fra skoleleder Søren Fini Christensen i går, og det medførte både gråd, vrede og frustration, beretter Susanne Raben, som er mor til en af eleverne til Sjællandske.

- Selv klasselæreren var grædefærdig. Vi havde allesammen regnet med, at klassen kunne bevares. Nu mister eleverne lysten til at være der, når det er sådan et cirkus. De gider simpelthen ikke mere, og derfor satte de sig ned på gulvet og nægtede at modtage undervisning, fortæller Susanne Raben.

Skolelederen understreger, at det er en politisk beslutning at skære ned i antallet af klasser fra næste skoleår, men han har respekt for elevernes beslutning om at droppe undervisningen.

Skolelederen kan ikke fortælle, hvorfor man har valgt at splitte 7. e ad, da han skal tage hensyn til personfølsomme oplysninger, men han lægger vægt på, at det var fra politisk side, de blev bedt om at skære otte 8. klasser ned til syv.

Sjølundsskolen har indkaldt til møde om sagen mandag 30. maj.


Nyhedsoverblik