Elever om fraværsregler: - Vi er ikke curlingunger

Eleverne, der protesterer over de nye fraværsregler, er ikke imod regler på området. De efterlyser mindre firkantede regler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Elever fra Maribo, Nakskov og Vordingborg har boykottet undervisningen.

Flere steder har eleverne blokeret klasseværelserne med borde og stole, fordi de protesterer mod nye fraværsregler.

De nye regler betyder, at eleverne kan få 100 procent fravær for at komme nogle minutter for sent. Og det er blandt andet det, der får eleverne til at protestere.

quote Fravær skal stadig give en konsekvens, men det skal være sådan, at læreren kan vurdere i hvert enkelt tilfælde

Cecilia Beck, elev, Vordingborg HTX

- Det betyder, at hvis jeg er forsinket grundet en bus, der er forsinket, eller på grund af en roemaskine eller en traktor, der kører foran mig, så får jeg fravær, selvom jeg kun er to minutter forsinket, siger Fie Frederiksen, elev i 3.c på Maribo Gymnasium til TV ØST.

- Det er det med, at jeg får fravær hver gang, min bus kommer for sent. At lærerne ikke kan se igennem fingrene med det, siger Cecilia Beck fra 2.r på Vordingborg HTX.

Strejke Maribo
Læs også
Flere elever protesterer over fraværsregler: - Vi bliver set som et tal
Strejke Maribo
Læs også
Flere elever protesterer over fraværsregler: - Vi bliver set som et tal

Fravær skal give konsekvens

De understreger begge, at det ikke er fordi, de er imod fraværsregistrering.

- Det er helt fair, at man vi stramme op, men det er jo ikke alle, der misbruger reglerne, så jeg synes ikke, det er den rigtige måde at gøre det på. Så kan man starte med at kigge et andet sted og samle op på dem, der rent faktisk er fraværende og kommer ofte for sent, siger Fie Frederiksen.

- Fravær skal stadig give en konsekvens, men det skal være sådan, at læreren kan vurdere i hvert enkelt tilfælde, siger Cecilia Beck.

Bussen kører ikke hvert femte minut

Eleverne møder fordomme flere steder, hvor nogen mener, de blot er forkælede og må tilpasse sig de nye regler ved for eksempel at tage en tidligere bus til skole.

quote Vi er hverken curlingunger eller forkælede snotunger. Vi er unge mennesker, der kæmper for vores rettigheder og for et godt gymnasiemiljø

Fie Frederiksen, elev, Maribo Gymnasium

Men det har eleverne klare svar til:

- Bymennesker har en bus hver femte minut, de har metro og måske tættere til skole. Vi kommer ude fra landet af og har måske kun én afgang til skole. Vi kan ikke tage en tidligere afgang, siger Cecilia Beck.

- Vi er hverken curlingunger eller forkælede snotunger. Vi er unge mennesker, der kæmper for vores rettigheder og for et godt gymnasiemiljø. Intet andet. Vi siger ikke, at vi ikke skal have fravær, for det skal vi. Men vi vil også gerne have vores rettigheder, siger Fie Frederiksen.

Eleverne boykotter undervisningen torsdag indtil klokken 15.00.

udklip.jpg
Læs også
Formand støtter gymnasieelevers protest: - Man bør kigge på årsager til fravær
udklip.jpg
Læs også
Formand støtter gymnasieelevers protest: - Man bør kigge på årsager til fravær

Nyhedsoverblik