Eksmand anker udvisningsdom på stedet

​Khalil Bahjat Saido Meme blev lørdag kendt skyldig i drabet på sin ekskone, Hediga Morad. Nu anker eksmanden dommen til landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Retten i Nykøbing Falster idømte lørdag middag den 41-årige Khalil Bahjat Saido Meme 12 års fængsel for drabet på sin ekskone, Hediga Morad, som forsvandt i oktober 2015.

Han blev desuden kendt skyldig af et enigt nævningeting i drab og usømmelig omgang med lig ved at have skaffet sig af med det på ukendt vis. Derfor idømte Retten i Nykøbing Falster eksmanden 12 års fængsel samt til udvisning af Danmark.

Det var en dom, som kom bag på den dømtes forsvarer, Henrik Stagetorn.

- Min klient er meget overrasket over, at han er blevet dømt, og det er derfor at den er anket promote. Vi er uenige i dommen, nu må vi se, hvad landsretten siger, udtaler Henrik Stagetorn til TV ØST kort efter strafudmålingen.

Han mener stadig ikke, der er bevis for, at ekskonen er død.

Tilfreds anklager

Eksmanden blev ligeledes dømt for at true Hediga Morad på livet, cirka to måneder inden hun forsvandt. Ifølge anklageskriftet truede han over telefonen med at slå hende ihjel, hvis hun ikke kom tilbage til ham.

34-årige Hediga Morad blev sidst set 9. oktober 2015, da hun tog toget fra Vejle til Vordingborg for at aflevere sine to børn hos sin eksmand.

Anklagemyndigheden mener, at den 41-årige mand kvalte ekskonen og lagde hende i bagagerummet på sin bil. Derefter kørte han til Møns Klint og skaffede sig af med liget.

- Jeg er meget tilfreds med, at han er blevet dømt. Det har været vanskeligt at rejse bevisbyrden i den her usædvanlige sag, hvor der ikke har været noget lig. Så vi er meget tilfredse, siger anklager Anne Marie Fink i Retten i Nykøbing Falster.


Nyhedsoverblik