Eksil-iraner fra Ringsted står frem efter politiaktion: - Jeg får al den beskyttelse, jeg har brug for

En af de centrale personer fra den iranske forening i Ringsted, ASMLA, står frem efter den store politiaktion sidste fredag og fortæller om truslen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Yaqoub Altostari, som er det dæknavn, Berlingske har givet ham, er talsmand for den iranske gruppe fra Ringsted, ASMLA, som politiet og PET sidste fredag frygtede et muligt terrorangreb på.

Han står nu frem i Berlingske, og fortæller, at der er reel grund til at tro, at det iranske regime er efter ham og resten af personerne fra foreningen.

- Det iranske regime har truet i deres presse og gennem direkte kontakt til vores familier, der stadig bor i Ahwaz-området. Jeg har på sociale medier fået beskeder om: "Vi kommer efter dig og dine venner", siger den 37-årige Yaqoub Altostari til Berlingske.

Vil takke Danmark

Organisationen, han står for, ASMLA - Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz - kæmper for selvstændighed for områdets sunnimuslimske arabere og mod det shiamuslimske regime i Iran, skriver avisen.

Ifølge Yaqoub Altostari er hans fætter blevet dræbt i Holland, og han mener, det er et politisk drab. Han fortæller desuden til Berlingske, at han frygter for sit liv, men at han får hjælp her i landet.

- Jeg ved ikke, hvad der vil ske, men jeg vil takke Danmark. Jeg er dansk statsborger, og jeg har fået al den beskyttelse og støtte, som jeg har brug for, siger han til avisen.

Politiaktion
Læs også
Eksil-iranere i Ringsted er muligt terrormål - beboer frygter for sit liv
Politiaktion
Læs også
Eksil-iranere i Ringsted er muligt terrormål - beboer frygter for sit liv

Nyhedsoverblik