Efter udvalgsmøde: Normering var ikke skyld i glemt barn

Der var ikke problemer med normeringen, da en 2-årig dreng i sidste uge blev glemt i sin barnevogn i en institution på Stevns, siger formanden i Børneudvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en ulykkelig situation, da personalet i Lodbjerggård Børnehus i Strøby Egede i sidste uge glemte en 2-årig dreng i sin barnevogn. Barnevognen blev låst ind i et skur, hvor institutionens vogne står natten over og blev først fundet igen, da drengens mor kom for at hente ham.

Situationen var så ulykkelig, at den i dag var på dagsordenen på et møde i Børn- og Ungeudvalget i Stevns Kommune, og her nåede politikerne frem til, at det ikke mangel på pædagoger, der gjorde udfaldet.

- På det tidsrum på døgnet, hvor det her skete, var der ikke problemer med normeringen, siger hun.

Dog har udvalget besluttet, at alle daginstitutioner skal gennemgå deres daglige procedurer.

- Når de er blevet gennemgået, skal de sørge for at få dem formidlet videre til forældrene, så vi er helt sikre på, at sådan noget her ikke sker igen, fortæller Janne Halvor Jensen (DF), formand for Børneudvalget, til TV ØST.

Vil ikke køre politik på sag

Pædadgogernes landsforening BUPL Sydøst har ellers været ude at sige, at de var bange for, at det glemte barn kunne hænge sammen med for få hænder, og at kommunen generelt mangler pædagoger i daginstitutionerne.

Men Hanne Halvor Jensen fra Børneudvalget vil ikke forholde sig til  BUPLs påstand om generel mangel på pædagoger i kommunen.

- Personligt har jeg i mine tre år kæmpet meget for, at vi skal styrke området i daginstitutionerne. Men jeg vil ikke køre politik på den her ulykkelige sag, slutter hun.


Nyhedsoverblik