Dyrt at være fattig: Fattige kommuner betaler mest i skat

De fattigste borgere i Danmark beskattes hårdest. Det viser Kommunernes Landsforenings tal for beskatningsniveauet 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er dyrt at være fattig.

De seneste tal fra Kommunernes Landsforening over beskatningsniveauet for 2017 viser nemlig, at de fattigste borgere i Danmark bliver beskattet allerhårdest. Det fortæller P4 Sjælland.

Det er især skatteborgere i Odsherred, Lolland og Guldborgsund, hvor skattetrykket er højest. Her betaler skatteborgerne helt op til 5,75 procentpoint mere i skat, end de velhavende borgere i Københavnsområdet.

quote Det er jo ikke, fordi der er guld på vandhanerne i Odsherreds og Lollands børnehaver, at borgerne skal betale den højeste skatteprocent

Magnus Heunicke, Socialdemokratiets kommunalordfører

Heunicke erkender et skævt Danmark

Borgerne i Odsherred betaler ifølge P4 Sjælland 27,51 procent i indkomstskat og grundskyld. Det er Danmarks højeste skatteprocent, mens borgerne i Gentofte til sammenligning betaler 21,76 procent.

Magnus Heunicke, Socialdemokraternes kommunalordfører, erkender over for P4 Sjælland, at Danmark er vredet skævt.

- Det er jo ikke, fordi der er guld på vandhanerne i Odsherreds og Lollands børnehaver, at borgerne skal betale den højeste skatteprocent. Det er for, at kommunen har et minimum af penge til den borgernære service, siger Magnus Heunicke.

Efterlader et hul i kommunekassen

quote Indtjeningen per borger på Lolland er meget lavere end i Gentofte

Henrik Høegh (V), viceborgmester i Lolland Kommune

Og mens mange højt lønnede borgere flytter fra udkanten til hovedstadsområdet, så efterlader de samtidig et hul i kommunekassen. Det kan man om noget mærke i Lolland Kommune, kan viceborgmester Henrik Høegh (V) skrive under på.

- Indtjeningen per borger på Lolland er meget lavere end i Gentofte. Derfor er vi nødt til at have en højere skatteprocent, siger Henrik Høegh (V), viceborgmester i Lolland Kommune.


Nyhedsoverblik