Dronning Margrethe åbner 1000 år gammel vikingeborg

En mere end 1000 år gammel vikingeborg ved Lellinge bliver officielt åbnet af Dronning Margrethe mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vikingeborgen Borgring er blevet genrejst på markerne til Vallø Stift ved Lellinge efter at have ligget gemt i over 1000 år. Og mandag bliver den officielt åbnet af Dronning Margrethe.

Det skriver Museerne Sydøstdanmark i en pressemeddelelse.

Med et nyt velkomstcenter, udstilling og en udsigtsplatform vil den genrejste vikingeborg tage i mod besøgende. Borgring ligger lige ved Lellinge, og her kan de nysgerrige få lov til at følge arkæologernes arbejde.

Vikingeborgen Borgring bliver officielt åbnet mandag den 30. maj, når Dronning Margrethe kigger forbi klokken 14.20. Her vil folk kunne besøge en udstilling med vikingetidsgenstande fra området og prøve en nyudviklet app ”Vikingeborgen”, som viser en virtual reality film i 3D.  

Da vikingeborgen blev genfundet, blev den samtidig kåret til årets arkæologiske fund i 2014. Og det er et spændende udgravningsprojekt, fortæller arkæolog og forskningschef på Borgring, Jens Ulriksen, i pressemeddelelsen.

- Nu om dage er det sjældent, at man som arkæolog får lov til at være med på så stort og spændende et udgravningsprojekt som Borgring. Og eftersom der ikke er gravet i større stil i de øvrige ringborge siden 1960’erne, kan dette projekt virkelig bidrage med ny og afgørende viden om de gådefulde trelleborge og vikingetiden, siger Jens ulriksen, og fortsætter:

- Vi er meget taknemmelige for den store velvilje vi har mødt fra Vallø Stift og økonomisk støtte fra A. P. Møller Fonden og Køge Kommune, som gør, at vi kan udgrave dette vigtige monument og samtidig formidle det til offentligheden.

Ifølge pressemeddelelsen forventer de at få over 30.000 besøgende i løbet af sommeren. 


Nyhedsoverblik