Usynlig væske skal dæmme op for antallet af tyverier

Slagelse Kommune er begyndt at DNA-mærke værdifulde ting. Det skal gøre det nemmere for politiet at spore genstandene, hvis de bliver stjålet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For at dæmme op for antallet af tyverier i kommunen samt gøre det lettere for politiet at spore stjålne genstande er Slagelse Kommune begyndt at DNA-mærke værdifulde genstande.

Det skriver Sjællandske.

Det foregår ved, at genstandene bliver påført en syntetisk væske. Væsken er usynlig for det blotte øje, men kan ses under et ultraviolet lys.

Personlig kode

Samtidig bærer væsken en personlig kode, så genstandene kan spores tilbage til Slagelse Kommune, hvis de eventuelle tyvekoster skulle blive fundet igen.

- Vi forventer, at det vil blive nemmere for politiet at spore kommunens ting tilbage til os, og at det samtidig kan afskrække tyvene, at der nu er endnu en foranstaltning, de skal tage højde for, siger risikostyringskoordinator hos Slagelse Kommune Kasper Nygaard til avisen.

Penge tjener sig hjem igen

Det koster omkring 6.000 kroner at DNA-mærke 500 genstande, og de penge er givet godt ud, mener Kasper Nygaard.

- Hvis nogen for eksempel smadrer en rude og stjæler en projektor, så kan det allerede koste kommunen 10.000 kroner. Og det skal kommunen selv betale, for mange af vores ting er selvforsikrede, siger han til Sjællandske.

Ifølge det Kriminalpræventive Råd er der tale om en forholdsvis ny teknik, og det er endnu ikke blevet påvist, hvorvidt teknikken har en præventiv effekt. Men erfaringer viser, at teknologien er en stor hjælp i politiets opklaringsarbejde, når det kommer til indbrud. 


Nyhedsoverblik