DF'er: Tager flygtninge jobbet fra ledige danskere?

Det går godt med at få flygtninge i arbejde i Kalundborg Kommune. DF er dog ikke videre begejstret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge det lokale jobcenter er 100 af de 400 flygtninge i Kalundborg Kommune nu kommet i arbejdet, det skriver Sjællandske.

Ifølge avisen undrer tallet Dansk Folkeparti, som frygter, at initiativerne omkring de jobsøgende flygtninge, efterlader de danske ledige i stikken.

- Det lyder i sig selv meget imponerende, at jobcentret kan skaffe arbejde til så mange flygtninge. Men er det sket på bekostning af ledige danskere? Det har vi ikke rigtigt fået svar på, og derfor vil vi følge sagen nøje, siger 1. viceborgmester i Kalundborg Kommune, Peter Jacobsen (DF) til Sjællandske.

Ifølge Sjællandske har DF nu anmodet kommunens økonomiudvalg om en redegørelse for arbejdet med at skaffe de 400 flygtninge et job. Det er Kalundborg Kommune, LO-Kalundborg og det lokale erhvervsråd, der i begyndelsen af maj indgik i en lokal trepartsaftale, som skulle sikre flere flygtninge arbejde.  

DF klapper dog ikke i hænderne over projektet.

- Det forekommer ikke rimeligt, hvis der indgås aftaler, der gør det sværere for lokale ledige at komme i beskæftigelse. Vi vil have garantier for, at fokus først og fremmest er rettet mod den lokale beskæftigelse. Så må job til flygtninge komme i anden række, siger Peter Jacobsen til Sjællandske,

 


Nyhedsoverblik