DF kritiserer efterforskning i mystisk drabssag

I 2011 blev et spædbarn mistænkt myrdet i Odsherred. Nu efterlyser formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), en redegørelse i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 2011 sad to mænd fra Odsherred varetægtsfængslet i over et år, før politiet frafaldt sigtelserne for seksuelt misbrug af en kvinde og for at have dræbt hendes spædbarn. 

Men nu sætter formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (Dansk Folkeparti), igen fokus på den såkaldte Egebjergsag fra 2011. Han ønsker at finde ud af, hvad er der skete med spædbarnet, som en ung kvinde angiveligt fødte i 2005.

Det skriver DR i en artikel i dag.

- Det er jo reelt en uopklaret drabssag denne her, og det kan man ikke bare se gennem fingre med. Når sagen bliver droppet og henlagt, så er det et svigt af kvinden. Det er ikke holdbart, siger Peter Skaarup til DR.

Kritik af politiets håndtering

Peter Skaarup har stillet en række spørgsmål om sagen og politiets håndtering af sagen til justitsminister Søren Pind (V). Han undrer sig eksempelvis over, at man ikke har udvidet efterforskningsområdet og foretaget telefonaflytninger.

Kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, siger om Peter Skaarups kritik af politiets arbejde:

- Vi har efterforsket denne her sag ualmindelig grundigt. Men det er klart, at skulle der dukke nye spor eller oplysninger op, som kan gøre, at vi skal tage sagen op igen, så gør vi det, siger Carsten Andersen.

Sigtelsen lød dengang sådan

Ifølge sigtelsen mod de to mænd skulle de to mænd gennem en årrække have forbrudt sig mod den enes datter, så hun blev gravid og i 2005 fødte et barn.

Spædbarnet skal pigens far ifølge sigtelsen have knækket nakken på og bortskaffet liget. Læs mere om sagen i DR-artikel fra 2011.


Nyhedsoverblik