De udviste udlændinges ø tager pladsen på lederspalterne

Den netop indgåede finanslov har fået den lille ø Lindholm i Stege Bugt på alles læber og i avisernes ledere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Finansloven, der fredag blev præsenteret foran glasdøren til Finansministeriet, er omdrejningspunktet i de fleste af dagens avisledere fra B.T. til Børsen.

Men især én ø tager pladsen på lederspalterne. De udvistes ø Lindholm.

Øen ligger i Stege Bugt mellem Kalvehave og Stege. Indtil fredag var den mest kendt for forsøg med dyr. Nu skal øen laves om til et udrejsecenter for udviste udlændinge på tålt ophold, der ikke kan sendes tilbage til deres hjemlande.

Politiken kalder det "en falliterklæring" at sende udlændinge til "en øde ø".

Lindholm
Læs også
Finanslovsaftale:
Udviste asylansøgere skal sendes til nyt udrejsecenter på Lindholm
Lindholm
Læs også
Finanslovsaftale:
Udviste asylansøgere skal sendes til nyt udrejsecenter på Lindholm

Avisen skriver, at "der er noget grundlæggende uskønt ved at se politikere godte sig, mens de kaster mennesker i ulykke".

Alligevel kunne Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, "dårligt være i sin egen krop af glæde over partiets udlændingepolitiske trofæ", lyder det fra Politiken.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser der ud på øen Lindholm.
Sådan ser der ud på øen Lindholm. Foto: TV2 ØST

Finansloven løser et akut problem

Finansloven løser et akut problem for et mindre bysamfund i Bording i Jylland, mener B.T. Men den afgørende problemstilling er, at udviste udlændinge skal ud af landet - og "det løser en øde ø i Stege Bugt ikke", skriver avisen.

Flere af aviserne mindes, dengang den daværende indenrigsminister, Karen Jespersen (S), i 2000 foreslog at placere kriminelle udlændinge på en øde ø i Øresund.

Mikael Smed
Læs også
Borgmester kritiserer nyt udrejsecenter på ø: - Jeg håber, de vil gøre det om
Mikael Smed
Læs også
Borgmester kritiserer nyt udrejsecenter på ø: - Jeg håber, de vil gøre det om

- Men hvad der i 2000 siden blev betragtet som udansk, usmageligt og utænkeligt bliver nu en realitet, skriver Politiken.

Ekstra Bladet mener, at integration "officielt blev opgivet i Danmark" med den nye finanslov. Og "det kommer alt sammen af, at Lars Løkke Rasmussen har brug for en tre-fire måneder mere i regering", skriver avisen.

Berlingske kalder det et gennembrud

Omvendt kalder Berlingske det "et gennembrud", at regeringen og Dansk Folkeparti er nået til enighed om et "fornuftigt og gennemførligt" paradigmeskift på udlændingeområdet.

Avisen mener, at finansloven indeholder flere vigtige gennembrud, men at det er "at strække den for vidt at kalde det en meget borgerlig finanslov".

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: TV2 ØST

Ifølge Jyllands-Posten savner finanslovaftalen "klare liberale aftryk".

- At det bliver billigere at drikke vin og sejle i lystbåd ligner en borgerlig parodi. De beskedne skatte- og afgiftsnedsættelser gør det bestemt ikke lettere for Liberal Alliance at begrunde, hvorfor partiet er en del af regeringen, skriver Jyllands-Posten.

kristian jensen
Læs også
Få overblikket over finansloven: Her er hovedpunkterne for regionen
kristian jensen
Læs også
Få overblikket over finansloven: Her er hovedpunkterne for regionen

I Børsen nævnes Lindholm ikke. Til gengæld fremhæves det, at satspuljen afskaffes. Og det er "det største nye økonomiske tiltag", mener avisen, der kalder aftalen for "de små glæders finanslov".


Nyhedsoverblik