Nu lukker Ringsted Station: Danmarks største stationsombygning er i gang

Et større sporarbejde betyder, at Ringsted Station lukker ned i næsten en uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der arbejdes på højtryk for at holde byggeplanerne i det sjællandske jernbaneknudepunkt Ringsted, så det kan blive klar til de nye hurtigtog.

I løbet af sommeren opgraderer Banedanmark nemlig Ringsted Station, som gøres klar til at modtage den nye bane København-Ringsted.

Det betyder, at stationen er spærret for al togtrafik fra lørdag den 22. juli til og med onsdag den 26. juli, hvor der testes et sikringsanlægg. Banedanmark forventer ikke støjende aktiviteter i denne periode, eftersom det er ledninger og tekniske installationer, som skal efterses.

Passagerene kan altså se frem til ændringer i kørerplanen og forlængede rejsetider i perioden.

- Vi arbejder i døgndrift i ferien, så vi generer pendlerne så lidt som muligt, sagde Jimmy Jensen, ansvarlige byggeleder for Banedanmark i Ringsted, tidligere til TV ØST.

Alt går efter planen

Årsagen til at stationen lukker ned er egentlig, at det store byggeprojekt er nået til den etape, hvor det første højhastighedsspor skal testes

- Vi er i gang med etape to ud af fire etaper. Det betyder, at de nu skal ind og rode i 3000 ledninger og teste anlægget. Og der må der simpelthen ikke være noget der kortslutter, så der må ikke kører passagertoge på strækningen, hvilket desværre kommer til at gå ud over pendlerne i en kortere periode, fortalte Jimmy Jensen.

Den største stationsombygning i Danmark.

I forbindelse med byggeriet af den nye bane mellem København og Ringsted over Køge skal Ringsted Station opgraderes, så banen kan blive tilsluttet sporene ved stationen. Opgraderingen består af en sporombygning på Ringsted Station. 

 
  Foto: Banedanmark
Læs også
Ringsted Station lukker ned
Læs også
Ringsted Station lukker ned

Arbejdet er planlagt til at tage tre år, fra december 2016 til december 2019. Ilt skal 75 procent af stationens spor, sporskifter og perroner bygges om, og det er dermed den største stationsombygning i Danmark.

Du kan læse mere om byggeriet, som forventes færdigt i sensommeren 2019, lige her.

Og her kan du finde information om ændringer i køreplanen.


Nyhedsoverblik