Danmarks første muslimske gymnasium åbner i Fuglebjerg

Det nye gymnasium mellem Næstved og Slagelse, der åbner efter sommerferien, får en tyrkisk og muslimsk profil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kantinen serverer halalslagtet kød, påklædningen skal være anstændig og eleverne kan bede mellem timerne.

Sådan bliver hverdagen, når Danmarks første officielle muslimske gymnasium, Hindholm STX i Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse på Vestsjælland åbner efter sommerferien. Det skriver tv2.dk.

Gymnasiet bliver en del af den muslimske efterskole, Mina Holm, og får en tyrkisk og muslimsk profil.

 Vi vil gerne signalere mangfoldighed og multietnicitet, hvor der skal være plads til alle, og hvor vi omgås hinanden med respekt, siger Kim Bredsgaard Lund

Og det bliver ifølge Sjællandske 39-årige Kim Bredsgaard Lund, som skal stå i spidsen for det muslimske gymnasium, der åbner til august i lokaler på Hindholmvej 19.

- Vi oplever på mange fronter, at behovet er der. Vi vil gerne signalere mangfoldighed og multietnicitet, hvor der skal være plads til alle, og hvor vi omgås hinanden med respekt, siger Kim Bredsgaard Lund til avisen og uddyber:

- Vi vil gerne have eleverne til at deltage, og vi giver eleverne indflydelse på skolens virke. Vi appellerer til, at de tager ejerskab, siger rektoren.

Der skal flages med Dannebrog

Det er en gruppe forældre med muslimsk baggrund, der har taget initiativ til at starte gymnasiet. Planen er dog, at Hindholm STX på sigt skal blive selvstændigt.

Gymnasiet lægger ifølge avisen vægt på faglig fordybelse og medborgerskab, ligesom det på mange måder minder om et helt almindeligt gymnasium, hvor unge har mulighed for at tage en 3-årig STX uddannelse.

Der undervises på dansk, og planen er, at der skal flages med Dannebrog, når de førte studenter udklækkes om tre år.

Lever op til kravene

Kim Bredsgaard Lund bekræfter, at islam vil danne rammerne om det nye gymnasium. Skolen kræver blandt andet, at de kvindelige elever ikke går med nedringende bluser.

- Kostskoler har jo også en dresscode, hvor man skal have uniform på. Hos os handler det om, at man skal sørge for at være anstændig påklædt, når man er på uddannelsesinstitutionen. På den måde kan man skelne privatliv og skoleliv, siger rektoren til DR.

Gymnasiet lever op til Undervisningsministeriets krav om at oprette et privat gymnasium.


Nyhedsoverblik