Danish Crown vil hjælpe flere på kontanthjælp i arbejde

Slagterikoncernen Danish Crown har haft stor succes med at hjælpe kontanthjælpsmodtagere i arbejde i Sønderjylland og borgmesteren er åben for samme idé i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom nogle kontanthjælpsmodtagere langt fra er ”jobparate” og bøvler med både et misbrug, psykiske problemer eller har været en årrække væk fra arbejdsmarkedet, kan de godt hjælpes tilbage i et job.

Sådan lyder det fra slagterikoncernen Danish Crown, som efter et succesfuldt forsøg på slagteriet i Blans i Sønderjylland, også vil se på, om ideen kan udbredes til landets fem andre slagterier - herunder det i Ringsted.

Det fortæller Politiken.

I Sønderjylland har Danish Crown i samarbejde med kommunen ansat fem kontanthjælpsmodtagere på slagteriet efter et forløb med blandt andet fysisk træning, kostomlægning og rådgivning fra en psykolog.

Og når det kan lade sig gøre på slagteriet i Sønderjylland, kan det lade sig gøre i hele landet, lyder det fra Danish Crown til Politiken.

Og det er noget, der luner at høre hos borgmester Henrik Hvidesten (V).

- Jeg synes, det er rigtig godt, når virksomheder tager et socialt ansvar og jeg vil hellere lave lokale aftaler med Danish Crown om kontanthjælpsmodtagerne i stedet for at slagteriet skal hente arbejdskraft i Polen eksempelvis, siger borgmesteren.

I forvejen har Danish Crown og Ringsted Kommune arbejdet sammen om forskellige projekter som at få flygtninge i arbejde på det lokale slagteri.

- Vi har begge spillet aktivt med og jeg kan sagtens se for mig, at vi finder nogle løsninger i fællesskab. Hvis de kan i Sønderjylland, kan vi vel også i Ringsted, siger borgmester Henrik Hvidesten. 


Nyhedsoverblik