Charmeoffensiv: Virksomheder forsøger at fange unges interesse for bioteknologi

Flere hundrede elever inviteres på besøg hos Kalundborgs mange bioteknologiske virksomheder. Formålet er at give dem indblik i branches muligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er rullet en stor charmeoffensiv ud blandt Kalundborgs ingeniørvirksomheder i håb om at vække de unges interesse for den kommende ingeniøruddannelse i byen.

500 elever fra flere af Regions Sjællands gymnasier skal over de næste tre måneder på besøg hos blandt andet Novo Nordisk, Novozymes, Kalundborg Forsyning og NNE Pharmaplan. Her skal de få et større indblik i bioteknologi og branchens karrieremuligheder.

Årsagen er, at University College Sjælland til september åbner en ny diplomingeniøruddannelse målrettet byens virksomheder.

quote Ud fra det jeg har set, ville jeg godt kunne se mig selv her, hvis det blandt andet er denne uddannelse, man skal tage for at arbejde her. Så det vil give mening. Det er meget inspirerende

 Olivia Zier Jeppesen, går 2.y på Nykøbing Falster Katedralskole

- Det er selvfølgelig spændende for lokalområdet og os som virksomhed, at der kommer nogen og laver en uddannelse, der er skræddersyet til den type virksomhed, som vi er, siger Jes Bo Tobiassen, der er director for gæring og miljøteknik hos Novozymes.

Håber på flere tilflyttere 

Mandag var første dag, at Novozymes slog dørene op for det første hold af elever fra ungdomsuddannelserne. På sigt håber Jes Bo Tobiassen, at nogle af dem måske bliver kommende ingeniører.

- Vi får det ud af det, at der kommer folk, der ved noget, om den type industri, som vi er, men som også kender noget til byen og omgivelserne hernede. Forhåbentlig falder de for det som mange af os andre, der er flyttet til Kalundborg har gjort, siger Jes Bo Tobiassen.

Mange muligheder i Kalundborg

Skolen der i dag var på besøg hos Novozymes var fra Nykøbing Falster Katedralskole. 11 elever der til dagligt arbejder med bioteknologi fik muligheden for at komme forbi og hører mere om arbejdet med enzymer.

- Det er rigtig fedt. Det er en rigtig god mulighed. Jeg har ikke være ude på sådan en fabrik før, fortæller Olivia Zier Jeppesen, der går i 2.y på Nykøbing Falster Katedralskole.

Hun er én af de elever, der overvejer en fremtid netop inden for bioteknologi og derfor var besøget hos Novozymes ekstra lærerigt.

- Ud fra det jeg har set, ville jeg godt kunne se mig selv her, hvis det blandt andet er denne uddannelse, man skal tage for at arbejde her. Så det vil give mening. Det er meget inspirerende, siger Olivia Zier Jeppesen.

Studiestart til september

Virksomhederne holder dørene åbent fem gange i løbet af januar, februar og marts for næsten 500 elever fra regionens naturvidenskabelige ungdomsuddannelser.

Den nye ingeniøruddannelse har studiestart til september.  


Nyhedsoverblik