Buschauffører vinder pris: - De fortjener det absolut

Årets Handicappris i Kalundborg Kommune går i år til buschaufførerne i Egons hvide, handicapegnede busser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er blevet uddelt en fornem hæder til chaufførerne på de hvide busser fra Egons Busser i Kalundborg. De har nemlig vundet kommunens handicappris i år.

Det har de, fordi de dag ud og dag ind viser omsorg for de børn, der har brug for det.

quote De tager godt imod børnene, når de kommer indad døren og siger godmorgen og spænder dem fast. De er klar til at hjælpe hele tiden

Nina Sørensen, plejemor, Rørby

To af de børn, der hver dag bliver hentet med bussen er brødrene Elias og Laurits Steengaard. Her er førstnævnte klar med sin karakteristik af de chauffører, der trofast henter og bringer ham og hans lillebror hver dag.

- De er meget søde, flinke og rare, siger Elias Steengaard.

Lidt mere uddybet, men ikke desto mindre helhjertet lyder beskrivelsen fra Nina Sørensen, der er plejemor i Rørby.

- De tager godt imod børnene, når de kommer indad døren og siger godmorgen og spænder dem fast. De er klar til at hjælpe hele tiden, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

 
  Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Gode i alle situationer

Bag rattet sidder blandt andet Poul Erik Arildsen fra Svebølle. Han er sammen med sine kollegaer glad og stolt over at have fået prisen. Ikke bare på egne vegne, men også på vegne af sit fag.

- Vi er mest glade, fordi det er et erhverv ligesom så mange andre erhverv. Man kommer måske lidt anonymt og laver sine ting. Så er det rart at få et klap på skulderen, og at der er nogen, der har lagt mærke til, at det gør vi egentlig meget godt. Det vil der være masser af chauffører også i andre firmaer, der også gør. Vi er bare glade og stolte over, at der er nogen i Kalundborg, der har lagt mærke til os, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

 
  Foto: Pernille Juel Petersen

Hende, der har indstillet chaufførerne til prisen, har heller ikke andet end ros tilovers for chaufførerne. De er nemlig også gode til at klare de busture, der bliver lidt mere urolige end andre.

- Der kan jo godt være lidt forskelligheder og lidt vanskeligheder med børnene, særligt når det er specialbørn. De fortjener absolut prisen, siger Charlotte Bolgann, der er fra Ruds Vedby.

De 10.000 kroner, der følger med den ærefulde pris, vil chaufførerne donere til Sigrid Undset Skolens Venner og til det lokale, beskyttede værksted Stejlhøj.

Chaufførerne på de små handicapegnede vogne fra Egons Busser i Kalundborg fik i dag overrakt Kalundborg kommunes handicappris 2018.

Nyhedsoverblik