Brintbus-projekt i Slagelse hænger i bremsen

Kommunen har meldt afbud til et EU-møde for deltagerne i brintbus-projektet, fordi finansieringen endnu ikke er på plads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skulle være så godt, men indtil videre halter Slagelses plan om at blive en del af EU’s projekt om brintbusser gevaldigt.

Deltagelsen i projektet - som Slagelse som den eneste danske kommune har lagt billet ind på – er nemlig afhængig af, om der kan skaffes 47 millioner kroner som supplement til de 17 millioner kroner, EU har postet i projektet.

Det skriver Sjællandske.

Venter på politisk flertal

quote Vi har meldt afbud, fordi finansieringen fortsat ikke er på plads. Derfor synes vi ikke, det gav mening at deltage

Lone Wenzell, erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør i Slagelse Kommune

Og det går ikke særlig godt med det.

Både Movia og Region Sjælland har sagt nej til at betale til brintbusserne, og nu afhænger projektet af, om der kan skaffes politisk flertal for, at pengene skal komme fra staten. Det flertal lader fortsat vente på sig.

Den manglende finansiering betyder samtidig, at Slagelse Kommune meldte afbud til et møde i Køln mandag, som ellers var indkaldt af EU. Deltagerne var de kommuner i Europa, der er udvalgt til at være en del af brintbus-projektet.

- Vi har meldt afbud, fordi finansieringen fortsat ikke er på plads. Derfor synes vi ikke, det gav mening at deltage, siger erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør Lone Wenzell fra Slagelse Kommune til Sjællandske.

Har sat samarbejde i bero

De 17,3 millioner kroner fra EU skal efter planen bruges på både brintbus-projektet og EnergiPark Korsør, som blandt andet skal bestå af et halmvarmeværk fra SK Forsyning og en cirka 45 meter høj vindturvine til at generere strøm til et brintproduktionsanlæg.

Konsulentfirmaet Energy Universe Europe, EUE, står i spidsen for projektet og er kommet en del i modvind på grund af det haltende projekt. Af samme årsag har Slagelse Kommune ifølge Sjællandske sat samarbejdet med virksomheden i bero.


Nyhedsoverblik