Bredt samarbejde kæmper for bedre mobil- og bredbåndsdækning

Den danske digitale infrastruktur skal være i top. Derfor er der sendt 12 forslag af sted til regeringen, som skal sikre bedre dækning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Er du en af dem, der har problemer med bredbånd og mobildækning? Så er der håb forude.

Et samarbejde på tværs af det offentlige og private, bestående af Region Sjælland, de 17 kommuner, brancheforeningerne Teleindustrien og Dansk Energi, er nemlig gået sammen om sende 12 forslag til regeringen om bedre dækning her i regionen. Forslagene er tænkt som input til et nyt dansk teleforlig.

quote Hvis vi ikke handler, vil Danmark blive overhalet af andre lande, og dermed mister vi både udvikling, arbejdspladser og virksomheder

Jens Stenbæk, Regionsrådsformand i Region Sjælland

- Jeg håber, at vi med vores fælles indspil til et kommende teleforlig har slået fast, at dette problem skal vi tage alvorligt, og at vi kan nå rigtig langt gennem et konstruktivt samarbejde mellem kommuner, region og stat og telebranchen, udtaler Jens Stenbæk, Regionsrådsformand i Region Sjælland, i i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Hvis vi ikke handler, vil Danmark blive overhalet af andre lande, og dermed mister vi både udvikling, arbejdspladser og virksomheder. Vi er et digitalt foregangsland, og det skal vi blive ved med at være.

Skal være blandt verdens bedste

Målet er, at den danske digitale infrastruktur skal være blandt verdens bedste.

Læs også
Guldborgsund kortlægger mobildækning til hest
Læs også
Guldborgsund kortlægger mobildækning til hest

Regeringens målsætninger om minimum, at alle skal have adgang til 100 Mbit/s i download og 30 Mbit/s i upload i 2020 skal fastholdes og bør suppleres med en målsætning om anvendelsen af den digitale infrastruktur. 

EU's vision om et Gigabit-samfund i 2025 indeholdes i det kommende teleforlig, oplyser Region Sjælland i pressemeddelelsen. 

Samarbejde sænker barrierer og fremmer udbredelse

quote Der er sket rigtig meget siden alle havde en Nokia-telefon for 17 år siden

Niels Hörup, borgmester i Solrød og formand for Kommunekontaktrådet Sjælland

Parterne er gået sammen om at lave nogle fælles retningslinjer for, hvordan den digitale infrastruktur kan udbygges, hvor de nu kommer med en pakkeløsning til regeringen til moderniseringen af teleforliget.

- Det teleforlig vi har i dag er fra 1999. Der er sket rigtig meget siden alle havde en Nokia-telefon for 17 år siden. Efterspørgslen på høje bredbåndshastigheder stiger og vil fortsat stige kraftigt, siger Niels Hörup, borgmester i Solrød og formand for Kommunekontaktrådet Sjælland

Fælles forslag til nyt teleforlig

De 12 initiativer, som kan danne grundlaget for den fremtidige danske telepolitik, er sendt til Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt.

quote Vi har i fællesskab samlet en række konkrete forslag som kan understøtte at Danmark bliver en digital vindernation

Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi.

- Der skal tænkes i alternative løsninger. Det er nemlig ikke alle steder, at markedet kan sikre bedre bredbånd, fordi der ikke er økonomi i det. Der skal vi finde løsninger så alle borgere og virksomheder kan få dækning, og vi ser frem til, hvad ministeren vil være med til, siger Knud Erik Hansen, Næstformand for KKR Sjælland.

Mobildækning
Læs også
Ny aftale om mobildækning får blandet modtagelse
Mobildækning
Læs også
Ny aftale om mobildækning får blandet modtagelse

Energi-, Forsynings- og Klimaminister, Lars Christian Lilleholt har så sent som på Energistyrelsens Telekonference 21. november 2016 meldt ud, at han gerne vil se på teleforliget igen og gerne vil i dialog med alle parter.


Nyhedsoverblik