Borgmester truer med at skære i børnechecken efter ballade på Motalavej

Borgmester Stén Knuth (V) vil skære i ydelserne til familierne på Motalavej, hvis deres børn laver ballade i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En gruppe drenge helt ned til 11-års-alderen laver ballade på Motalavej i Korsør. De hærger lokale forretninger og et hotel med trusler, hærværk og tyveri.

Og søndag blev en 65-årig mand med krykke slået i ansigtet og sparket flere steder på kroppen, mens han lå på jorden ved Lidl på Motalavej, af en gruppe unge drenge som politiet søgte vidner til at finde.

Sagerne får nu Borgmester i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V), til at true med at skære i børnechecken til de familier, hvis børn laver ballade i området omkring Motalavej.

- Vi vil gøre alt det, der er muligt for os. Både socialt og økonomisk. Fordi vi finder det faktisk ret uanstændigt, at vi har familier, som ikke hjælper børnene til at opføre sig ordenligt, siger han til TV ØST. 

Motalavej
Læs også
Drengegruppe skaber ballade: Politi sætter hårdt mod hårdt
Motalavej
Læs også
Drengegruppe skaber ballade: Politi sætter hårdt mod hårdt

Mener du, at ansvaret ligger hos familierne?

- Helt klart, vi vil gerne se mor og far træde i karakter i forhold til at få hjulpet de her unge mennesker ind på det rette spor, så de ikke render og laver ballade.

Familierne skal tage ansvar

Din partifælle udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg peger i dag på, at du kunne vælge at tage penge fra børnechecken. Vil du gøre det?

- Det er et af de instrumenter, der er at arbejde med. Og som jeg siger, så er der både socialt og økonomisk nogle værktøjer, som kan tage i anvendelse, når vi gerne vil have at familierne hører efter, hvad vi siger, svarer borgmesteren.

Vil du gå så drastisk med at skære i børnechecken?

- Ja, det vil jeg. Hvis ikke familierne vil tage ansvar, så vil jeg tage det i anvendelse, svarer Stén Knuth.


Nyhedsoverblik