Borgmester om Femernforlig: Frygter yderligere forsinkelser

Det kommer bag på Guldborgsunds borgmester, at Femern-forbindelsen nu bliver udskudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Femernforbindelsen bliver udskudt. Det står klart efter et møde mellem trafikordførerne fra forligskredsen. Forbindelsen åbner nu tidligst i 2028, og elektrificeringen af jernbanen bliver også udskudt. Det har fået borgmester i Guldborgsund Kommune på Sydhavsøerne til at reagere.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man efter at have fået præsenteret et bedre udbud med bedre priser stadigvæk sår tvivl om, hvorvidt man vil gennemføre det her projekt. Det er at holde en hel landsdel for nar, siger John Brædder (GULDBORGSUNDLISTEN), Borgmester i Guldborgsund Kommune til TV ØST.

Rammer togtrafikken til hele landsdelen

Det er at holde en hel landsdel for nar, Siger John Brædder 

Han er især bekymret for, at forsinkelser på Femern-projektet også vil betyde forsinkelser for elektrificeringen af jernbanen, og at det i givet fald vil betyde yderligere forsinkelser på byggeriet på Storstrømsbroen.

- Det handler jo ikke kun om infrastrukturen over Lolland og Falster. Det handler også om infrastrukturen og sammenhængen med Tyskland. Det næste, der kan risikere at komme til at ske, hvis ikke man tager en beslutning, det er, at Deutsche Bahn begynder at sende deres internationale tog gennem Jylland, og det ville betyde ret meget for Region Sjælland. Hvis det skulle ske, fordi så mister vi en del forbindelse fra og til København, siger John Brædder (GULDBORGSUNDLISTEN) til TV ØST. 


Nyhedsoverblik