Borgmester jubler over skrinlagt havvindmøllepark

Borgmester i Kalundborg, Martin Damm, glæder sig over, at planerne om at opføre en havvindmøllemark ved Sejerø Bugt er droppet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er glæde på borgmesterkontoret i Kalundborg.

Mandag blev forligskredsen bag Energiaftalen fra 2012 på et møde enige om, at Sejerø Bugt trækkes fra udbuddet om kystnære havvindmøller, fordi miljøundersøgelser viser, at det ikke kan udelukkes, at sortænderne i området vil lide skade.

- Det passer os rigtig godt. Visualiseringerne, vi så af vindmøllerne, så alt for voldsomme ud, siger Martin Damm (Venstre) til TV ØST.

Han erkender, at havvindmølleprojektet kunne have givet arbejdspladser til området.

- Men det skal ikke være arbejdspladser for enhver pris, siger han.

Modstander af projektet fra første dag

Borgmesteren er ikke alene om at glæde sig. Viceborgmester i Kalundborg Kommune Peter Jacobsen (Dansk Folkeparti) er også glad for afgørelsen om den skrinlagte havvindmøllepark ved Sejerø Bugt.

- Vi har været modstandere af projektet fra første dag, så vi er meget tilfreds med beslutningen, siger Peter Jacobsen til TV ØST.

- Der var mange, som sagde, vi var tosset, da vi blandede ænder ind i sagen om havvindmøllerne. Men vi kan konstatere, at sorteænderne lå til grunde for beslutningen, så det er vi glade for, siger han.


Nyhedsoverblik