Værested for psykisk syge indviet

Et varmt måltid og mennesker der vil lytte. Onsdag blev det brugerstyrede værested, Folkets Hus i Nørre Alslev, officielt indviet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag var der officiel indvielse af Guldborgsund Kommunes andet brugerstyrede værested, Folkets Hus i Nørre Alslev.

Se billeder fra den festlige dag i videoen øverst i artiklen

Kommunen lukkede værestedet men Landsforeningen af tidligere og nuværende psykiatribrugere (LAP) i Guldborgsund & Lolland samt Atriumfonden, tog initiativ til at få huset op at køre igen. For som Jytte Rasmussen, formand for LAP i Guldborgsund, siger:

- Socialpsykiatrien kunne ikke finde pengene til at få det til at køre rundt. Men de psykisk syge bliver jo ikke bare raske, de går ikke væk.

Fyldte lokaler

De frivillige kræfter holdt en masse møder med kommunen, og start-september fik de så endelig nøglerne til Folkets Hus. 

- Indtil videre har det været en succes. Caféen har plads til tyve mennesker, og der har været fuldt hus til hver spisning, siger Jytte Rasmussen.

Kommunen betaler husleje, el og varme, men inventar, mad og alle andre drivsel omkostninger bliver betalt via de frivillige.

Prøveperiode på ét år

Værestedet mangler især et industrikomfur. Det oprindelige komfur tog kommunen nemlig med sig, da de i sin tid lukkede huset.

Indtil videre har de frivillige kræfter bag Folkets Hus i Nørre Alslev fået lov til at stå for værestedet til september 2017. 

Se billeder fra den festlige indvielsesdag øverst i artiklen.


Nyhedsoverblik