Borgermøde i Holbæk: Grusgrave skal udvides

Region Sjællands Råstofplan 2016 skal diskuteres på borgermøder over hele regionen. I dag var blandt andet en grusgrav der burde være lukket i 2009 på dagsordenen i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fremtiden byder på flere store anlægsprojekter her i regionen, blandt andet Femern-forbindelsen, supersygehuset i Køge og det nye Statsfængsel i Nørre Alslev på Falster.

Det kræver råstoffer som sten, grus og sand, og når de skal graves ud, får det konsekvenser for dem, der bor i nærområderne,

Derfor er Region Sjællands Råstofplan 2016 på dagsordenen til borgermøder, og i aften er det Holbæks tur.

Her skulle der snakkes om, at regionen overvejer at udvide 26 eksisterende graveområder.

Blandt andet vil regionen udvide en grusgrav i Mogenstrup, 12 kilometer syd for Holbæk, som ligger lige op til et sommerhusområde.

- Vi er meget kede af, at vi er blevet lovet flere gange at den skal lukke og den skal stoppe, og at det her smukke område skal ødelægges med støv og støj, siger Preben Mosolff der er sommerhusejer i området.

Tilbage i december fortalte TV ØST om 25 grundejere på Jukkerupvænge, der i flere år havde set frem til, at deres støjende nabo ville forsvinde.

Jeg er dybt, dybt forbløffet over det, for man lovede allerede i 2002 at lukke grusgraven første gang, så fik man gravetilldelse til 2009, og så lovede man at lukke definitivt efter 2009, siger Steen Øst-Jacobsen

Men i efteråret lød meldingen så fra Region Sjælland, at de nu altså overvejer at udvide grusgraven.

- Jeg er dybt, dybt forbløffet over det, for man lovede allerede i 2002 at lukke grusgraven første gang, så fik man gravetilldelse til 2009, og så lovede man at lukke definitivt efter 2009, siger Steen Øst-Jacobsen der ligeledes er sommerhusejer i området.


Nyhedsoverblik