Betjente i chok: Flere arresthuse lukker på Sydsjælland og Lolland-Falster

Lukningen af fire arresthuse på Sydsjælland og Lolland-Falster har rystet flere medarbejdere, der nu skal flytte arbejdsplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire arresthuse lukker her i regionen.

Fredag morgen fik medarbejderne besked om, at arresthusene lukker på Sydsjælland. Og det ramte hårdt, fortæller områdetillidsrepræsentant i Sjælland, Henning Mørck.

- Jeg har snakket med mange af de berørte betjente, og reaktionen på lukningerne er chok. Mange er usikre på, hvad fremtiden bringer, siger han i en pressemeddelelse fra Fængselsforbundet.

Nakskov Arrest, Nykøbing Falster Arrest og Næstved Arrest bliver i år i stedet prioriteret til at håndtere udlændingeopgaver. Arresthusene bliver derfor lagt i dvale, når den forventede udvidelse med Udlændingecenter Ellebæk er gennemført. 

quote Betjentene føler sig som duploklodser, der bliver flyttet rundt i et regneark

Henning Mørck, områdetillidsrepræsentant i Sjælland

Derudover bliver Maribo Arrest lagt i dvale i løbet af i år, alt efter hvor mange pladser, der bliver udnyttet. Det kommer an på den effekt, som åbningen af Storstrøm og Nykøbing samt genåbningen af Køge Arrest får.

Betjente til Storstrøm

Men spørger man Henning Mørck, så bliver det sikkert Storstrøm Fængsel, der kommer til at tage de fleste af de ansatte, som kommer til at mangle en arbejdsplads.

- Jeg kender Storstrøm, det er en fin og meget moderne arbejdsplads. Der er gode betjente dernede, som glæder sig til at få nye kollegaer. Men det ændrer ikke på, at dem, der skal flyttes, har fået vendt fuldstændig op og ned på deres livssituation, siger Henning Mørck.

Han forklarer, at nogle betjente føler, at tæppet er blevet hevet væk under dem. Og andre taler om at søge helt ud af Kriminalforsorgen.

- Betjentene føler sig som duploklodser, der bliver flyttet rundt i et regneark. Jeg håber, at Thorkild Fogde (direktør for Kriminalforsorgen, red.) lever op til det, han lovede på intranettet, at det her skal være en god proces for de berørte betjente, siger Henning Mørck.

081124AA_Sikringen_Nyk_SJ_hegn.jpg
Læs også
Nyt fængsel åbner i gammelt psykiatrihospital
081124AA_Sikringen_Nyk_SJ_hegn.jpg
Læs også
Nyt fængsel åbner i gammelt psykiatrihospital

Trist, det er slut

Ifølge Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er det ærgerligt, at flere arresthuse må lukke.

- Selvom de ikke mister deres arbejde, har det store konsekvenser, når ens arbejdsplads lukker. Der er tale om institutioner, som har eksisteret i mange år. De har alle deres egen kultur og traditioner. Det er unægteligt trist, at det nu er slut, siger han i en pressemeddelelse.

Kriminalforsorgen har pt. en for stor kapacitet, og derfor er det nødvendigt at lukke pladser.

- I øjeblikket strømmer det ind med fanger, så man må håbe, at Kriminalforsorgen har styr på belægningsbehovet de kommende år, så det ikke viser sig, at der bliver lukket for mange pladser. Historien viser, at det ofte går galt med at styre belægget. Vi kan kun håbe, at det ikke sker igen, lyder det fra Kim Østerbye.


Nyhedsoverblik