Beredskabet indsamler fugle: Undersøges for fugleinfluenza

Beredskabstyrelsen har nok at se til disse dage, hvor de hjælper Fødevarestyrelsen med at indsamle fugle til undersøgelse for fugleinfluenza.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slutningen af 2016 var blandt andet præget af et udbrud af fugleinfluenza, der medførte en lang karantæneperiode for fritgående fugle. Nu er man ved at sikre, at der ikke er mere udbrud af sygdommen, der dræber fugle på stribe.

Derfor har Beredskabsstyrelsen sat i værk at indsamle fugle, som skal sendes ind til undersøgelse hos Fødevarestyrelsen, hvis de vurderer, der kan være en risiko i det enkelte område.

- Der har jo lige været den her karantæne, og de områder, hvor man ikke har konstateret noget endnu, der kommer vi rundt for at samle ind, hvis borgere har meldt om en død fugl. Dog kun, hvis Fødevarestyrelsen vil undersøge, om fugleinfluenzaen kan være årsag. Det er Fødevarestyrelsen, der giver os besked om, hvor vi skal samle ind, fortæller Lars Høg Schou, Operativ chef i Beredskabsstyrelsen.

Han fortæller, at der ikke er noget ekstraordinært i, at man sætter Beredskabsstyrelsen til indsamlingen. Det er nemlig et samarbejde, der har stået på længe.

Travlt med indsamling

Siden det store udbrud af fugleinfluenza tilbage i 2006 har de to myndigheder nemlig haft et samarbejde om indsamling og undersøgelse.

Men lige for tiden har beredskabet altså mere travlt end normalt med at hjælpe til, som følge af det nylige udbrud.

- Vi har kørt en hel del på det sidste. Vi er kaldt ud ved tre afdelinger i dag, én af dem er Næstved, altså Sjællands afdelingen, siger Lars Høg Schou.

Der er ikke et konkret tal på udkald, men han understreger dog også, at alle deres udkald ikke er ensbetydende med et tilfælde af fugleinfluenza. Det er jo det, der skal undersøges efterfølgende.


Nyhedsoverblik