Beredskabet i Næstved skal spare

Beredskabet i Næstved Kommune skal spare en million kroner om året fra 2017. Brandmændene mener, at det kommer til at gå ud over borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På en almindelig hverdag mellem 7 og 15 på brandstationen i Næstved, går der ét minut fra alarmen går, til brandmændene på stationen i Næstved rykker ud.

Men hvis byrådet gennemfører de spareforslag, som Beredskabskommissionen under Midt- og Sydsjællands Brand & Redning er kommet med, kan den tid komme op på fem minutter.

- Jeg er bange for, at det kommer til at koste menneskeliv i sidste ende, siger Carsten Hansen, der er tillidsrepræsentant for de fuldtidsansatte brandmænd i Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Byrådet i Næstved Kommune har bedt beredskabet om at finde besparelser på en halv million kroner i år og en million om året fra næste år.

Jeg er bange for, at det kommer til at koste menneskelv i sidste ende, siger Carsten Hansen

Beredskabskommissionen er kommet med fem spareforslag. Et af forslagene er, at der ikke længere skal være en holdleder på døgnvagt på brandstationen Næstved.

I stedet skal der tilkaldes deltidsbrandmænd, når der er brug for det. Den løsning vil ifølge beregningerne give en besparelse 1.630.819 kroner om året. Alligevel er det ikke et godt forslag, mener Carsten Hansen.

- Hvis det bliver vedtaget, vil det være sådan, at alle udrykninger vil afgå på minimum fem minutter i stedet for ét minut. Det vil sige, at vi når senere ud til yderområderne.

TV ØST ville gerne have haft en kommentar fra borgmester Carsten Rasmussen (S), men det har torsdag ikke været muligt.

Byrådet i Næstved Kommune tager stilling til, hvilke af de fem spareforslag, der skal gennemføres den 28. juni.

Du kan se alle spareforslagene fra Beredskabskommissionen her.

 


Nyhedsoverblik