Beredskab: Sådan opstod giftudslippet i Slagelse

En slange i en forkert tank udløste tirsdag morgen situationen med giftig gas i Slagelse. Der er dog styr på situationen nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En menneskelig fejl var tirsdag morgen årsagen til, at Slagelse Svømmehal måtte evakueres, og 17 personer måtte evakueres.

Fejlen opstod, da der tirsdag morgen skulle leveres kemikalier til svømmehallen, og 250 liter svovlsyre og klor blev blandet i en tank.

Hændelsen udløste en kemisk reaktion i det rum, hvor man behandler vandet i svømmehallen. Der blev udledt klorgas, der kan være giftigt at indånde, siger Michael Djervad, viceberedskabschef i Slagelse Brand og Redning. 

Bragt til sygehuset

Alle 17 personer i svømmehallen blev efterfølgende bragt til sygehuset til nærmere undersøgelse, men ingen vurderes at være kommet noget alvorligt til.

Michael Djervad oplyser, at der stadig foregår kemiske reaktioner og dermed udvikling af klorgas fra den ramte tank. 

- Vi måler hele tiden på tanken, og holder øje med, hvornår den kemiske reaktion er overstået. Når det er sket, så kan vi fjerne væsken, siger han.

Indtil da holder svømmehallen lukket. Og efterfølgende forestår der noget oprydnings- og rengøringsarbejde før svømmehallen kan genåbne. 


Nyhedsoverblik