Bekymrede borgere til møde i Folketinget om Baltic Pipe: - Man har lyttet åbent

En lille håndfuld borgere har i dag været til foretræde på Christiansborg om kompressorstationen i forbindelse med Baltic Pipe-projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En lille håndfuld borgere fra landsbyen Everdrup ved Næstved er utrygge og bekymrede over, at der skal etableres en stor kompressorstation i byen i forbindelse med Baltic Pibe-projektet.

Derfor har de i dag fået foretræde i Folketinget, hvor Energi-, forsynings- og klimaudvalget ventede på at høre indsigelserne.

Og det var en positiv oplevelse for borgerne Tina Bjerregaard, Mogens Hansen og Charlotte Roest.

quote Det skaber også en masse utryghed for borgerne, der bor i området

Charlotte Roest, Everdrup

- Vi føler, man har lyttet åbent først og fremmest. Og det er vigtigt for os, at der er en åben dialog, lyder det fra Tina Bjerregaard efter mødet.

Stationen skal ud på vandet

Hvad er det, I mener, der er problemet med det her projekt?

- Det er, at man negligerer, at den udpegede placering berører flere end 390 borgere, men stadigvæk vælger man i materialet at kalde det et tyndt befolket område. Det er hovedpointen i vores budskab, lyder det fra Tina Bjerregaard.

- For uanset hvilken af de mulige placeringer, man vælger, så er det fantastisk natur, der bliver generet. Men lige præcis her vælger man så den udpegning, som faktisk berører flest borgere. Og det, synes vi, er meget uheldigt, at man tilsidesætter borgernes hensyn til fordel for projektøkonomi og projekttekniske detaljer.

Kompressorstation
Læs også
Planer om kompressorstation vækker stor bekymring - trækker minister ind i sagen
Kompressorstation
Læs også
Planer om kompressorstation vækker stor bekymring - trækker minister ind i sagen

Derfor foreslår borgerne i stedet, at man flytter kompressorstationen ud på havet.

- Det ville blive dyrere, men der vil det overhovedet ikke genere mennesker på samme måde, siger Charlotte Roest.

Det skaber utryghed

Charlotte Roest påpeger samtidig, at én af de ting, der frygter ved en kompressorstation i baghaven, er støjen. Men det er ikke alt.

- Det skaber også en masse utryghed for borgerne, der bor i området. Det er jo altså gas, der bliver komprimeret og sendt afsted. Det er noget med, at vi skal frigøre polakkerne fra russernes gas, og det skaber noget utryghed. For tænk nu, hvis det her anlæg sprang i luften. Så der står altså 390 borgere og tænker, det vil vi ikke have. De har bosat sig i området, fordi der er super smukt og dejligt at bo, siger hun og tilføjer:

- Der er nogle, der siger, at det allerede er svært at sælge boligerne, fordi man ved ikke, om projektet bliver til noget eller ikke.

BALTIC PIPE

Baltic Pipe Project er et strategisk gas-infrastrukturprojekt, der skaber en ny forsyningsforbindelse på det europæiske marked.

Baltic Pipe vil gøre det muligt at transportere gas fra Norge til de danske og polske markeder og til slutbrugerne i de omkringliggende nabolande. Baltic Pipe vil samtidig gøre det muligt at transportere gas fra Polen til det danske og svenske marked.

Projektet udvikles i samarbejde mellem den danske transmissionssystemoperatør Energinet og den polske gastransmissionsoperatør GAZ-SYSTEM S.A.

Kilde: Energinet


Nyhedsoverblik