Bandholm Hotel anlægger ny sandstrand

Stranden ved Bandholm Hotel i Bandholm får sig et ansigtsløst. Hotellet anlægger en sandstrand i stedet for den nuværende stenstrand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har været en lang proces, men nu er anlæggelsen af en sandstrand i Bandholm blevet godkendt. Derfor er Bandholm Hotel, som er den drivende kraft bag projektet, gået i gang med anlæggelsen.

Det skal være til glæde for både hotellets gæster og byens borgere, lyder det fra hoteldirektøren på Bandholm Hotel, Joseph Kristiansen.

- Vi er i gang med at anlægge en strand til glæde for almenvellet, siger Joseph Kristiansen.

Stranden kommer til at være 100 procent til gængelig for offentligheden, hvilket er sikkert og vist. Det er nemlig ikke hotellets ejendom.

Men for hoteldirektøren er det helt fint, for nu hvor der har været efterspørgsel på en strand, så er han glad for at kunne levere.

Vandsport og is

Meningen med projektet er at gøre området og hotellet mere attraktivt, og hoteldirektøren åbner også for muligheden om vandaktiviteter på stranden.

- Det kan være, vi får vandcykler og paddle boards. Der er jo ikke så dybt, og der er masser af vandsport og aktiviteter ude på vandet om sommeren i forvejen, siger han.

Og med den allerede eksisterende isbod på den anden side af vejen, så har man det hele lige ved hånden.

Et større projekt

Det er ifølge hoteldirektøren et relativt stort projekt . Således har man også fra hotellets side investeret godt og vel 900.000 kroner i projektet.

- Budgettet lå på 925.000 kroner, men vi kunne gøre det lidt billigere. Men altså, det koster jo mange penge sådan en strand. Vi har en pram, der suger sand op fra havbunden og sejler det ind i Bandholm Havn, hvor det skal aflæsses, og derefter skal det transporteres til stranden, hvor det skal spredes, siger Joseph Kristiansen.

Netop fordi man vælger at suge sandet op fra havbunden lokalt, har det ifølge hoteldirektøren ikke den store miljømæssige betydning. Eftersom det er samme sand, man bruger på stranden som på havbunden, så påvirkes havmiljøet mindst muligt.

Kan man så hoppe i vandet eller hvad?

- Vandet er fuldstændigt rent. Der er hverken tang eller noget, siger hoteldirektøren.

Så er det bare temperaturen, der mangler. 

Stranden forventes at være klar til brug ved udgangen af denne uge, måske i starten af næste uge afhængigt af vind og vejr.


Nyhedsoverblik