Asylcenter står fast: Vi fortryder intet

Sigtelserne mod de tre medarbejdere fra teltlejren i Næstved er blevet frafaldet. Alligevel fortryder Langeland Kommune intet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Centerleder ved asylcenter Holmegaard, Ulrik Pihl, er tilfreds med, at sagen om en tidligere lejrchef er blevet undersøgt.

- Vi er glade for, at vi fik en tredje part ind over til at vurdere, om der var tale om nogle ulovlige forhold. Det har vist sig, at der var der ikke, og det er rigtigt fint, at vi ikke står nu her bagefter og tænker, gad vide om der var et eller andet eller ej, det er nu blevet bevist af en tredjepart, så vi er glade for, at vi tog det skridt, siger han til TV ØST.

Efter videoen med overfaldet på den syriske asylansøger kom frem i medierne, gik der ikke lang tid før, Langeland Kommune, der har teltlejren i Næstved, valgte at fritstille lejrchefen. 

Sigtelser frafaldet

Torsdag er det så kommet frem, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke har fundet anledning til at rejse tiltale mod den tidligere lejrchef Kent Nielsen. Sammen med lejrchefen var to andre medarbejdere også sigtet for vold og ulovlig magtmisbrug, de bliver heller ikke tiltalt i sagen. 

- Jeg synes, det er godt for dem, der har været sigtet, at sigtelserne er blevet frafaldet, vi ønsker dem alt det bedste, siger Ulrik Pihl.

Fortryder intet

Centerlederen ved asylcenter Holmegaard fastslår, at han ikke fortryder, at medarbejderne blev politianmeldt, selv om sigtelserne nu er blevet frafaldet.

- Sådan en situation giver altid anledning til en masse efterrationaliseringer, og det har der også været omkring det her, men vores udgangspunkt er, vi handlede ud fra den viden, vi havde på det pågældende tidspunkt, og det var den rigtige beslutning vi tog, nu har vi en anden viden, som måske ville have gjort, at vi havde handlet anderledes, men på det pågældende tidspunkt handlede vi ud fra den viden, vi havde, siger han.


Nyhedsoverblik