Forhandlingerne fortsætter: Antallet af forventede fyringer er uændret

Hundredvis af medarbejdere i sygehusvæsenet skal fyres om få uger. Fagforbund vil sikre ordentlige forhold for medarbejderne under fyringsrunden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjællands spareplaner ser ud til at ramme op til 317 medarbejdere samt 278 ubesatte stillinger i regionens sygehuse.

Det sker som led i den store besparelsesplan, som Region Sjælland meldte ud mandag.

quote Som det ser ud lige nu, er der ikke ændret noget som helst omkring antallet

Ann Søgaard, formand for social-og sundhedssektoren i FOA i Region Sjælland.

Der skal findes 184 millioner kroner på budgettet i 2019. Derudover har regionen et overbrug på 158 millioner kroner, som skal indhentes.

Udkast til aftale i høring

Tirsdag mødtes Region Sjælland med de faglige organisationer for at forhandle om de kommende fyringer, der vil finde sted 6. november. Flere faggrupper og sygehuse ser ud til at blive ramt af sparekniven.

Et udkast til en aftale blev i aftes udarbejdet af Region Sjælland. Dette udkast er i øjeblikket i høring hos organisationerne, som skal tage stilling til, om de vil tilslutte sig aftalen i morgen, når sidste møde i forhandlingerne finder sted i Regionshuset i Sorø.

En af de parter, der sidder med ved forhandlingsbordet, er FOA. Fagforeningen oplyser til TV ØST, at den første del af forhandlingerne ikke har rykket noget ved antallet af afskedigelser i regionen.

heino.sub_.03.jpg
Læs også
Få overblikket:
Sådan vil Region Sjælland spare på sygehusvæsenet
heino.sub_.03.jpg
Læs også
Få overblikket:
Sådan vil Region Sjælland spare på sygehusvæsenet

- Som det ser ud lige nu, er der ikke ændret noget som helst omkring antallet, siger Ann Søgaard, der er formand for social-og sundhedssektoren i FOA i Region Sjælland.

Ann Søgaard håber, at regionen vil sikre ordentlige fratrædelsesvilkår for de medarbejdere, der vil blive afskediget ved den kommende fyringsrunde.
Ann Søgaard håber, at regionen vil sikre ordentlige fratrædelsesvilkår for de medarbejdere, der vil blive afskediget ved den kommende fyringsrunde. Foto: Pressebillede

Ordentlige aftrædelsesvilkår

Social- og sundhedspersonalet på sygehusene står sammenlagt til at miste 48 fuldtidsstillinger. Forhandlingerne drejer sig for FOAs vedkommende derfor især om at sikre ordentlige aftrædelsesforhold for de medarbejdere, der skal afskediges.

Derudover vil de faglige organisationer også gerne sikre, at der bliver taget hånd og hensyn om de medarbejdere, der står tilbage efter fyringsrunden.

- Det, vi har fokuseret på, er selvfølgelig de berørte medarbejderes mulighed for kompetenceudvikling, men vi har også haft fokus på de medarbejdere, der står tilbage, og hvordan man sikrer sig et godt arbejdsmiljø, når man skærer så mange medarbejdere væk, siger Ann Søgaard.

heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand om besparelser: - Jeg forstår godt alle er frustrerede
heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand om besparelser: - Jeg forstår godt alle er frustrerede

Region Sjælland håber på, at man kan undgå 50 fyresedler ved at tilbyde medarbejderne en anden stilling i stedet. De afskedigede medarbejdere vil desuden få mulighed for at blive en del af en jobbank, som kan give dem fortrinsret til at søge job i regionen på et senere tidspunkt.


Nyhedsoverblik