Anklager kræver 14 års fængsel og udvisning i sag om drabet på Hediga Morad

Den 41-årige eksmand, der er blevet dømt skyldig i drabet på Hediga Morad, bør straffes med 14 års fængsel og udvisning af Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det spektakulære drabssag uden lig er kommet nærmere sin afslutning.

Lørdag klokken 10.00 afgjorde Rette i Nykøbing Falster, at en 41-årig mand slog sin syriskfødte ekskone, Hediga Morad, ihjel. Hun har været forsvundet siden oktober 2015, da hun kom til Vordingborg.

Netop nu diskuterer retten, hvor stor straffen skal være.

Anklageren ønsker 14 års fængsel og udvisning af Danmark, hvilket er højere end de normale 12 år for drab grundet den særlige planlægning, der er foregået.

Forsvareren i sagen ønsker 12 års fængsel, da der ifølge ham ikke er skærpende omstændigheder.

Afleverede børnene hos sin eksmand

 34-årige Hediga Morad blev sidst set 9. oktober 2015, da hun tog toget fra Vejle til Vordingborg for at aflevere sine to børn hos sin eksmand.

Anklagemyndigheden mener, at den 41-årige mand kvalte ekskonen og lagde hende i bagagerummet på sin bil. Derefter kørte han til Møns Klint og skaffede sig af med liget.

Manden har nægtet sig skyldig hele sagen igennem. Han mener, at Hediga Morad muligvis er taget til Syrien, hvor de begge er fra oprindeligt.

Sendte mystisk afskeds-sms

Et af de vigtigste beviser i sagen har været en afskeds-sms på arabisk, som blev sendt fra Hediga Morad til eksmanden. Her stod der blandt andet, at han ikke skulle være bekymret.

En adjunkt fra Forsvarsakademiet har sammenlignet sms'en med mange andre, som Hediga Morad har skrevet tidligere.

I retten sagde han, at sms'en "på ingen måde" kunne være skrevet af hende, og at det er "sandsynligt", at den blev skrevet af den 41-årige eksmand. Dette lægger retten vægt på i sin afgørelse.

Morads MasterCard blev sendt til Tyskland 

Retten lægger også vægt på, at Hediga Morads MasterCard blev sendt til Tyskland og så til Tyrkiet, hvor en af mandens bekendte forsøgte at hæve på det, efter hendes forsvinden.

- Ved at skrive sms'en og hans forsøg på at anvende MasterCardet har (han, red.) forsøgt at skjule begivenheder, der har sammenhæng med (hendes, red.) forsvinden, skriver retten i sin afgørelse.

Den tiltalte, som har sort og gråt skæg og hår og klædt i mørkt tøj, fik lørdag oversat skyldskendelsen af en tolk. Han lyttede opmærksomt, men reagerede ikke synligt på, at han blev kendt skyldig.


Nyhedsoverblik