Aftale mellem regioner og regeringen sikrer én milliard mere til sundhedsområdet

Danske Regioner og regeringen har aftalt at bruge en milliard mere på sundhedsområdet. Godt, men ikke godt nok, siger regionsrådsformand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sundhedsområdet får én milliard kroner mere i 2019 og slipper for det forhadte 2% effektiviseringskrav. Det meddelte finansminister Kristian Jensen (V) ved et såkaldt doorstep-møde i Finansministeriet kl. 7 tirsdag morgen. 

- Vi har fundet det vigtigt at lave en aftale, der rækker frem, siger Kristian Jensen, som understreger, at det har været vigtigt at investere i velfærd og sundhed.

Mens formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), roser aftalen for at sikre flere hænder på hospitalerne, er regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), mere skeptisk.

- Aftalen med regeringen er et skridt i den rigtige retning. Men vi kan også se, at det hul på 245 mio. kr., som vi har på næste års budget, ikke bliver lukket med denne aftale. Så vi har stadig en stor opgave i at få enderne til at mødes, siger Heino Knudsen.

Godt, men ikke godt nok

Af den ekstra milliard til regionerne skal 200 millioner gå til den trængte psykiatri. 

- Jeg er glad for, at det bliver prioriteret, men kunne godt have ønsket en endnu større økonomisk indsprøjtning. Vi får ikke løst udfordringerne i psykiatrien med denne aftale, siger Heino Knudsen.

Det udskældte produktivitetskrav på to procent på sygehusområdet bliver fjernet. Til gengæld indføres en ny model, der skal fokusere på at bringe sundhedssektoren tættere på borgerne.

- Det ligger helt i tråd med regionens strategi, så det skal vi nok levere på, siger regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen. 

Regionsrådsformanden har også kommenteret nattens aftale på Twitter:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik