Afstemning i dag: Skal Slagelse kæmpe for at få gigantisk spejderlejr?

Politikerne i Slagelse Kommune skal på et møde mandag eftermiddag afgøre, om de vil afsætte et større millionbeløb til at holde den enorme Spejdernes Lejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politikerne i Slagelse Kommune skal mandag tage stilling til et forslag om at bruge anslået 54,4 millioner kroner på at støtte Spejdernes Lejr – en fælles korpslejr for de største spejderkorps i Danmark.

Afstemningen finder sted præcis 549 dage efter den sidste Spejdernes Lejr slog dørene op i Sønderborg i 2017. Dengang deltog 37.000 spejdere fra hele landet i arrangementet. Dengang var udgiften 37 millioner kroner for kommunen, mens lejren omsatte for omkring 70 millioner.

Arrangementet er dyrere, hvis det skal afholdes i Slagelse kommune. Det skyldes – ud over den almindelige prisudvikling – at Slagelse Kommune ikke har jord, hvor en så stor lejr kan afholdes. Det er med andre ord arealer, som kommunen skal leje til arrangementet.

Mens der traditionelt regnes store indtægtsmuligheder ind i forbindelse med så store arrangementer, eksempelvis når forældrene besøger lejren og overnatter, og spejdere på heik skal proviantere slik i det lokale supermarked, så har en rapport fra analysefirmaet Sports One Danmark tvivl om effekterne. De beregner, at reklameværdien af sådan en lejr vil have en værdi på op til 6,5 millioner kroner og afledte effekter i samfundet på op til 32 millioner.

 Mødet i byrådet afholdes mandag eftermiddag klokken 15.00.

 


Nyhedsoverblik