19-årige Patrik vil være Danmarks bedste tækkelærling

Det er blevet tid til DM i Skills og igen i år sender regionen dygtige lærlinge inden for forskellige håndværksfag af sted til den store konkurrence.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Både lærlinge og elever over hele regionen er disse dage ved at forberede sig godt og grundigt på weekendens store konkurrence i Aalborg, når der igen skal kæmpes om titler til DM i Skills.

Som de foregående år skal landet dygtigste unge indenfor de forskellige håndværksfag viser deres evner og hvad, de duer til. Blandt andre den 19-årige tækkelærling Patrik Engman, der er flyttet til Orø for at stå i lære.

Han drømmer allerede om en førsteplads i konkurrencen.

-  Det vil betyde rigtig meget for mig, for jeg vil gerne vise, jeg godt kan gøre mit arbejde rigtig godt, siger Patrik Engman, som bliver udlært tækkemand til september.

Stort fremmøde

Sidste år besøgte 60.000 den store konkurrence, som løber over tre dage, hvor deltagerne blandt andet arbejder under tidspres foran et stort publikum.

Fra regionen stiller omkring 37 lærlinge fra forskellige håndsværksfag op i konkurrencen. Også 21-årige Fie Mortensen, der er i lære som bager i Sorø.

For tiden bruger hun dog stort set al sin tid i konditoriet på ZBC i Ringsted.

-   Træne, træne, træne, gå hjem og sove, stå op, træne, sådan foregår hele januar, fortæller hun.

Til konkurrencen skal hun dyste mod fem andre kandidater i bagerdisciplinen. Her skal de blandt andet bage en perfekt kransekage, men også masser af brød.

DM i Skills begynder på fredag den 26. januar og vare hele weekenden. Det er i Gigantium i Aalborg.

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik