19-årige Frederik snupper bronze ved EM i håndværk

Den kun 19-årige bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev kunne søndag lade sig hylde som bronzevinder ved EM i håndværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan godt være, at det ikke blev til guld ved EM i håndværk.

Men den kun 19-årige bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev så glad ud, da han søndag fik overrakt en bronzemedalje for sin præstation ved mesterskabet i Göteborg.

Han stillede op i bygningssnedkerkonkurrencen og skulle blandt andet lave en vinduesramme med buede sprosser.

- Jeg synes, det er gået okay, Min mavefornemmelse siger, at jeg ligger i den bedre halvdel, sagde den 19-årige bygningssnedkerelev søndag.

quote Vi er stolte af resultaterne

Jesper Juul Sørensen, SkillsDenmarks formand

Og mavefornemmelsen svigtede ikke den 19-årige bygningssnedker og Danmarksmester Frederik Riber fra Haslev, da han søndag vandt bronze.  

Formand stolt af resultaterne

Faktisk kom fire af de syv på SkillsDenmarks landshold til EuroSkills i Göteborg kom på podiet, da vinderne blev udråbt søndag aften. 

- Vi er stolte af resultaterne, udtaler Jesper Juul Sørensen, SkillsDenmarks formand, i en pressemeddelelse og tilføjer:

Euroskills i Social og sundhedsassistent
Læs også
Olivia og Frederik håber på medaljer ved Euroskills 2016
Euroskills i Social og sundhedsassistent
Læs også
Olivia og Frederik håber på medaljer ved Euroskills 2016

 - Vi er også stolte, fordi alle danske deltagere kan klare sig mod nationer, der træner deres deltagere i månedsvis til konkurrencen. Alle vores deltagere har passet deres skole og deres arbejdspladser og kun trænet i nogle få uger, og alligevel går det så godt. Det er et bevist på, at det danske uddannelsessystem med vekselvirkning mellem skole og praktik er et godt system.

 

Trænet intensivt 

Bygningssnedker og DM-vinder Frederik Riber er fra Haslev og ansat hos Tømrermester Madsen i Præstø. Han har trænet intensivt de seneste uger på sin skole, Roskilde Tekniske Skole.

Han var med til sit første DM i Skills som 16-årig. I år blev han Danmarksmester og skal igennem endnu et DM til januar 2017.

Olivia Rohde Olsen, den 20-årige social- og sundhedsassistent fra Sorø, deltog også ved mesterskaberne men vandt dog ikke nogen medaljer. 

EUROSKILLS 2016 I GÖTEBORG

  • 488 unge deltager fra 35 nationer
  • Der dystes i 34 fag
  • Konkurrencen sluttede lørdag d. 3. december, vinderne kåres søndag den 4. december

Kilde: EUROSKILLS 

 


Nyhedsoverblik