17-årig pige truede med skoleskyderi: Nu er dommen faldet

En 17-årig pige fra Slagelse Gymnasium, der truede med skoleskyderi på et socialt medie, er netop blevet frikendt ved Retten i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 17-årig pige fra Slagelse Gymnasium, som blev anholdt for trusler om skoleskyderi, er netop blevet frifundet ved retten i Næstved.

Den 11. september truede hun med, at blive den næste skoleskyder, da hun på det sociale medie Instagram lagde et opslag ud med teksten: 

- Jeg bliver den næste school shooter guys, lmao watch out. 

Det er en enig domsmandsret, der har frikendt pigen. De mener ikke, at det var pigens mening, at det skulle opfattes som en trussel.

quote Jeg vil gerne sige, at jeg aldrig havde ment det som en trussel, og jeg er ked af, hvad der er sket

17-årig pige

Ifølge TV ØST's reporter Jessica Skovmose, som var til stede under dagens retsmøde, gav den 17-årig pige også selv udtryk for, at opslaget ikke var ment som en reel trussel.

Da retsformanden til sidst spurgte pigen om, hvorvidt hun havde noget, hun ville tilføje, siger hun:

- Ja, jeg vil gerne sige, at jeg aldrig havde ment det som en trussel, og jeg er ked af, hvad der er sket.

Anklager gik efter fængselsstraf

Anklageren gik efter en fængselsstraf til den 17-årige pige. 

Læs også
17-årig pige truede med skoleskyderi: Nu risikerer hun fængselsstraf
Læs også
17-årig pige truede med skoleskyderi: Nu risikerer hun fængselsstraf

Han mente, at det afgørende er en samlet bedømmelse af truslens karakter. Truslen skal være egnet til at fremkalde en alvorlig frygt. Men det kræver ikke, at der er nogen, som bliver bange. Det kræver, at tiltalte har forsæt til at gøre nogen bange. 

- Jeg beskylder ikke tiltalte for at ville skyde nogen og lave et skoleskyderi. Det tror jeg egentlig heller ikke, at hun ville. Men min påstand er, at hun måtte indse, at det her kunne skræmme nogen, sagde senioranklager Rune Jensen i retten.

Skrevet i et forum af ligesindede

Forsvareren var en anden overbevisning. Forsvareren fremhævede, at truslen ikke var fremsat til skolen eller en offentlig myndighed, men i et forum hvor man taler med ligesindede.

quote Hun fortalte, at hun følte sig nedgjort af en af de drenge, hun skulle fremlægge med. Hun prøvede at holde vreden inden i sig

Lærer på Slagelse Gymnasium

- Man er nødt til at forstå, hvad lmao betyder. De andre teenagere ved godt, hvad det betyder. Det er vigtigt, at landsretten også forstår det. Griner min røv i laser, hvis det bliver bedre for forståelsen. Hvis ikke man forstår det, så kan det være et problem. Men det skal ikke gå ud over tiltalte. Hun har ikke haft forsæt til at fremkomme med en trussel, sagde forsvareren under retsmødet.

- Skal vi statuere et eksempel? Det siger anklageren. Det mener jeg ikke, at man kan føre en retssag på. 

Fremlæggelse gik galt

Opslaget på Instagram blev lagt op efter en speciel hændelse, der havde foregået i en time på Slagelse Gymnasium.

Ifølge to klassekammerater, som TV ØST talte med dengang, ulmede der en vrede og frustration i den 17-årige pige, efter hun tirsdag fremlagde i en time. Ifølge klassekammeraterne følte hun, at hun blev hængt ud i klassen.

Studerende på Slagelse Gymnasium
Læs også
Klassekammerater til 17-årig trusselssigtet: - Vi kan alle lære af det her
Studerende på Slagelse Gymnasium
Læs også
Klassekammerater til 17-årig trusselssigtet: - Vi kan alle lære af det her

Læreren, der havde den 17-årig pige, i den time var i dag tilstede i retten, hvor hun fortalte, at hun talte med pigen, efter timen:

- I første omgang er hun meget stille. Hun er ked af det og prøver ikke at vise det ved at holde på sig selv. Hun begynder at græde. Hun fortalte, at hun følte sig nedgjort af en af de drenge, hun skulle fremlægge med. Hun prøvede at holde vreden inden i sig. Hun kunne ikke huske, hvad der var sket i klassen, men hun havde ondt i foden så hun vidste godt at der var sket noget, sagde læreren i retten.

Pigen forklarede sin lærer, at hun altid prøve at sige det først, når hun er vred, men når der ikke bliver lyttet, bliver hun vred. Hun gav udtryk for at hun var meget ked af det. 

Læreren har forklaret politiet, at den 17-årige pige ikke huskede noget. Hun fortalte, at hun havde haft en masse grimme tanker om den anden elev, men at hun hellere ville lade det gå ud over et objekt. 

Læreren ville køre den 17-årig pige hjem. På vej ud til bilen sagde pigen, at hun var vred på skolen.


Nyhedsoverblik