10 gode råd: Sådan kan du genbruge dit gamle juletræ

Julen er ovre og nålene er ved at falde af juletræet. Få nogle gode råd til, hvordan du kan genanvende og få mest mulig gavn af dit gamle juletræ.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Både julen og nytåret er forbi, og i de fleste hjem er nålene så småt ved at falde af juletræet.

quote Flis det og brug det i blomsterbedene og havebedene som gødning

Jens Fjordhøj, Tjørnemosegård, Stege. 

Men i stedet for at smide det gamle træ i kompostbunken eller brænde det af, kommer der her nogle gode råd til, hvordan du kan genbruge og få gavn af dit gamle juletræ endnu en gang.

TV ØST har nemlig spurgt en række juletræs-eksperter til råds.

Dét kan du bruge dit gamle juletræ til:

  • Hæng dit juletræ op med bunden opad i haven og hæng majskolber på. På den måde kan fuglene få noget at spise, samtidig med at de er beskyttet mod rovfugle,  da grene skjuler dem - Hanne Ring, Kalbjerggård Plantage, Svinø.
 
  • Klip grenene af træet og læg dem over dine roser. Det beskytter blomsterne, hvis der skulle komme frost - Frede Nielsen, Ågården Juletræer, Næstved. 
 
  • Klip grenene af træet og skær stammen i stykker, og så har du godt optændingsbrænde til brændeovnen - Flemming Johansen, Dyssegaard, Vordingborg.
 
  • Sæt træet udenfor vinduet i en fod med fedtkugler til fuglene, så får de mad, og man får selv noget at kigge på - Flemming Johansen, Dyssegaard, Vordingborg.
 
  • Læg juletræet i hønsegården. Kan bruges til både høns og fasaner som en god beskæftigelse. Det skal pege opad ved fasaner og sættes med bunden i vejret ved høns, så de kan gemme sig for de andre høns, da der er hieraki i en hønsegård  - Flemming Johansen, Dyssegaard, Vordingborg.
 
  • Sæt træet udenfor i eksempelvis et levende hegn, så fuglene kan bruge træet i forbindelse med en redeplads skjult for krager og skader. Sådan beskytter træet fuglene, da det er svært for kragen og skaden at spotte dem - Flemming Johansen, Dyssegaard, Vordingborg.
 
  • Flis dem og smid dem ud blandt buske eller andre træer, så de formulder og giver god jordstruktur og gødning i jorden.  Det er miljørigtigt at genbruge det - Michael Pedersen, Bakkebølle Juletræsplantage, Vordingborg.
 
  • Kan gives til geder og hjorte som fodder. Har hørt, at det også kan gives til heste, men har ikke selv prøvet det - Michael Pedersen, Bakkebølle Juletræsplantage, Vordingborg.
 
  • Flis det og brug det i blomsterbedene og havebedene som gødning eller kør det på genbrugsstationen, så det kan blive genanvendt - Jens Fjordhøj, Tjørnemosegård, Stege. 
 
  • Nogle steder har man valgt at bruge træerne som kystsikring, så vandet ikke gnaver af kysten - Jens Fjordhøj, Tjørnemosegård, Stege. 

På Facebook kommer andre gode ideer til, hvad man kan gøre af juletræet. Et forslag er at hænge æbler på træet til de sultne fugle. 

Et andet er til dem, der har heste. 

 


Nyhedsoverblik